Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love & Seks 18 nov 2015
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn dingen die alleen nuchtere vrouwen begrijpen

Je vriendinnen bewonderen je er enorm om: je nuchtere karakter. Je windt je niet snel op, neemt veel dingen met een korreltje zout en je vindt het zelf doodgewoon dat je zo bent. Wij weten daarom zeker dat jij de volgende tien dingen als geen ander herkent:

Niemand gelooft dat je in 10 minuten klaar bent

Je vriendinnen geloven je nooit als je ze vertelt dat je maar tien minuutjes nodig hebt om klaar te zijn. Als ze het dan een keer met eigen ogen zien dat jij inderdaad zo snel bent kijken ze aan alsof je een wereldwonder hebt verricht.

Je ervaart verdomd weinig stress in elke situatie

Je begon altijd laat met studeren voor een belangrijke tentamen. Het is niet perse dat je lui bent maar je begrijpt simpelweg niet waarom iedereen zich zo ongelooflijk druk maakt. Hetzelfde geldt voor andere situaties. Je kan er dan ook niet bij dat andere vriendinnen stress hebben van hun koffer inpakken en het vliegtuig halen. Jij denkt al snel: ‘Loopt wel los’ en ‘Komt wel goed’.

Je begrijpt het nut niet van hair blow-outs als er toch geen feestje is

Je komt op kantoor en je ziet de ene na de andere vrouw met net geföhnd haar. Zijn ze nou écht vanochtend naar de kapper gegaan om op maandagochtend er zó uit te zien? Of nog erger, ze zijn een uur eerder opgestaan om het zelf te doen. Je vindt het tijdverspilling en snapt ook niet waarom ze dat zo belangrijk vinden. Hup, staart of knot in je haar en klaar.

Hetzelfde geldt voor torenhoge hakken doordeweeks. Waarom?

Je ziet al die meiden wankelen, wat er überhaupt al niet uit ziet, en dan ook nog eens door de week. Het boeit je eigenlijk ook weinig dat jij op je sneakers of laarsjes loopt. Je vindt het allemaal maar overdreven gedoe.

Je vertikt het om je vriendin haar lovers’ Whatsappjes te analyseren

Ze wijst je op elk woord en elke emoticon en ze komt met hele complottheorieën over wat er aan de hand zou kunnen zijn. En nu vraagt ze jou wat ze terug moet sturen. Elke keer als ze iets heeft getypt laat ze het je zien, dat doet ze gerust tien keer om vervolgens niets te sturen. Het enige wat jij denkt is: ‘Stuur het kind’, ‘Je verspilt je tijd’, ‘Waarom zijn we hier mee bezig?’, ‘Laten we gaan drinken en ergens anders over praten alsjeblieft.’

Je snapt de interesse in de liefdesrelties van celebrities niet

Ja hoor. Justin Bieber is weer terug bij zijn Selena. En het is wéér wereldnieuws want ze waren samen op het strand gespot. Woehoe, spannend! Not. Het doet je echt helemaal niets of die twee samen zijn, je kent ze niet ééns. Hetzelfde geldt voor Sylvie, Rafael en Sabia. Je kan dan ook moeilijk je aandacht houden bij dit soort roddels.

‘Fuck je mening, kom met een voorstel’ is jouw motto

Als er onenigheid is in jullie vriendinnengroep komt iedereen met haar mening naar voren. Je begrijpt dit natuurlijk, en geeft zelf ook je mening, maar het hoeft geen uren te duren. En in praktijk duurt het vaak uren en is er nog geen oplossing. Jij bedenkt liever wat jullie die avond wel gaan doen, in plaats van jullie tijd verdoen over waarom de één wel, en de ander niet naar dat restaurant wil.

Als iemand het over contouren make-up heeft, weet je zeker dat je daar nooit aan zult beginnen

Je ziet ook wel dat het er mooi uit ziet maar je begint er zelf nooit aan. Het heeft je namelijk al tien jaar gekost om een beetje een strakke eyeliner te trekken. Dat is dan ook alles wat je ongeveer draagt en dat lijkt je prima zo.

Je bent niet snel onder de indruk van ‘important people’

Als je je vriendinnen toevallig vertelt dat je naast Manuel Broekman zat in een restaurant kijken ze je met grote ogen aan en begint het vragenvuur: ‘Hoe zag hij eruit?’, ‘Keek hij naar je?’, ‘Wat was hij aan het eten?’, ‘Met wie was hij?’, ‘Komt hij daar vaker?’. Je hebt geen idee, je was voornamelijk gefocust op je eigen avond en eten.

Je houdt stiekem van eenvoud, in alles

Tuurlijk houd jij ook van mooie dingen, prachtige restaurants en zo nu en dan je helemaal op te doffen. Maar als je kijkt naar waar jij écht gelukkig mee bent, en ook te tevreden mee bent, is het eenvoud. Het hoeft van jou allemaal zo overdreven. Een eenvoudige maaltijd maakt je gelukkig. Net als een grijs simpel shirtje. Je vriendinnen bewonderen je daar om, en mannen vinden het gruwelijk aantrekkelijk.

LEES OOK: Deze 7 dingen zijn véél fijner als je smoorverliefd bent