Audrey Garot
Audrey Garot Relaties 14 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Droom jij wel eens dat je vreemdgaat op je partner? Dit betekent het

‘s Ochtends word je wakker en je partner ligt naast je te slapen. Heel fijn natuurlijk, maar vannacht heb je wel gedroomd dat je een gezellige nacht hebt beleefd met een andere man of vrouw. Oeps??!!! Je lacht het er maar weg en probeert er niet aan te denken, want je partner is zo lief en het kan niks erg zijn.. toch? Maar wat betekent het eigenlijk als je droomt dat je vreemdgaat?

Geloof ons, het gebeurt vaker dan je denkt.

Droom jij weleens dat je vreemdgaat op je partner?

Je hebt natuurlijk geen controle waar je over droomt, maar een droom kan wel een diepere betekenis hebben. Als jij dus bijvoorbeeld hebt gedroomd dat je vreemdgaat op je partner is het zeker de moeite waard om uit te zoeken waar dit vandaan komt. Het antwoord kan heel simpel zijn, doordat jullie bijvoorbeeld meer tijd moeten vrijmaken voor elkaar, maar het kan ook iets ingewikkelder in elkaar zitten.

Hoe voelde jij je door de droom?

De eerste stap om erachter te komen wat de droom voor jou betekende, is om te bedenken hoe jij je voelde toen je wakker werd. Gun jezelf de tijd om na te denken welk gevoel de droom bij jou heeft opgewekt. Vond je het vervelend of juist fijn? Was je opgelucht dat het maar een droom was, of het tegenovergestelde, was je verdrietig en hoopte je dat dit avontuurtje langer zou duren? Als je dit voor jezelf uitzoekt kan het je belangrijke inzichten geven.

Het kan over jezelf gaan

Vaak gaan dromen dat je vreemdgaat eigenlijk helemaal niet over vreemdgaan. In je dromen is of representeert je partner vaak iets heel anders, zoals een gewoonte of een belangrijke beslissing die je moet nemen. Als dit gebeurt, ben je vaak niet helemaal eerlijk tegen jezelf en dat heb je meestal niet eens door. Probeer bij jezelf na te gaan of je eerlijk bent tegen jezelf. Ben jij klaar met je huidige baan en wil je misschien een hele andere kant opgaan? Of is het tijd om afscheid te nemen van die ene toxic vriendin? Het kan allemaal. Een ‘vreemdgaandroom’ kan een manier zijn waarop je jezelf betrapt dat je niet helemaal eerlijk bent tegenover jezelf.

Wat heeft de persoon met wie je bent vreemdgegaan (in de droom)?

Bedenk voor jezelf wat de persoon met wie jij bent vreemdgegaan in je droom en welke voordelen of vaardigheden hij of zij heeft. Is deze persoon bijvoorbeeld financieel succesvol? Dit kan een teken zijn dat jij je zorgen maakt over je eigen financiële status. Voelt deze persoon heel erg vertrouwd? Dan kan het zijn dat je moet werken aan je eigenwaarde.

Je voelt je schuldig

De meeste mensen die dromen over vreemdgaan voelen zich vaak schuldig over iets. Heb je misschien je partner niet genoeg aandacht gegeven de laatste tijd of heb jij een vriend buitengesloten van een gezellig avondje met de vriendengroep? Dan kan het zo zijn dat de droom niks met je partner te maken heeft, maar dat je je schuldig voelt tegenover iets of iemand wat zich recent heeft voorgedaan.

Het is maar een droom

De meeste mensen die wel eens een zo’n droom hebben zijn bang dat er een probleem is in hun relatie. Dit kan natuurlijk zo zijn, maar het hoeft niet te betekenen dat er een serieus probleem is die niet opgelost kan worden. Zulke dromen suggereren vaak dat je je niet helemaal lekker voelt in je relatie. Dit betekent zeker niet dat je ook in het echte leven vreemd wilt gaan op je partner of dat je er naar gaat handelen. Het is vaak gewoon een teken dat er onderwerpen in je relatie aandacht nodig hebben. Bekijk bijvoorbeeld wat de persoon in je droom heeft wat je mist in jouw partner, dit kan een teken zijn dat je dit toch nodig hebt in je relatie. Ook kunnen dit soort dromen wijzen op verlatingsangst of andere onzekerheden.

Een droom blijft een droom, dus als jij en je partner beiden gewoon helemaal steady zijn in de relatie dan is de kans groot dat er niks aan de hand is. Je hebt er simpelweg gewoon geen controle over. Als je naar aanleiding van deze droom wel beseft dat je iets mist in jouw relatie, is het goed om dit te bespreken met je partner.

Communication is key ladies!

Low-budget dates zijn hot: 4 date-ideeën voor als het leven je te duur wordt