Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 11 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Een vreemdgaande lover is niet alleen verschrikkelijk, het heeft ook effect op je lichaam

Het moment dat je er achter kwam dat de man van wie je zielsveel hield je had bedrogen staat voor eeuwig in je geheugen gegrift. Het was alsof de grond onder je voeten wegzonk en je hele wereld instortte. Maar nu blijkt dat bedrog niet alleen verschrikkelijk is, het heeft ook effecten op je lichaam, blijkt uit onderzoek.
Als je bedrogen wordt, voel je je waarschijnlijk letterlijk verschrikkelijk. Je hebt pijn, maar niet alleen mentale pijn, maar ook fysieke. Je wilt je verdriet wegdrinken of eten. Je wilt er niet meer aan denken, maar je denkt er wel aan.

Een vreemdgaande lover is vreselijk. En nu blijkt dat dat niet alleen in je hoofd afschuwelijk is, maar dat het ook invloed heeft op je lichaam.

Bedrogen? Dan heeft dat invloed op je lichaam en je gedrag

Onderzoekers van de universiteit van Nevada ontdekten dit, nadat ze 232 studenten onderzochten die in de voorafgaande drie maanden werden bedrogen. Het bleek dat ontrouw veel invloed had op hoe de studenten zich gedroegen.

Zo hadden de bedrogen studenten meer last van angstgevoelens. Ook hadden ze meer kans op het ontwikkelen van een eetstoornis, misbruik van alcohol en drugs en verslaving aan sporten. Niet mals dus.

’Bedrogen worden heeft niet allen mentale gevolgen. Het zorgt ook voor een grotere kans op risicovol gedrag,’ zegt onderzoeker Rosie Shrout. Volgens de wetenschapper zijn de gevolgen groter als je gelooft dat jij de oorzaak bent van het feit dat je partner is vreemdgegaan.

Jij bent meer waard

Heeft jouw lover een scheve schaats gereden? Knoop dan twee dingen goed in je oren: dit was niet jouw schuld. En ten tweede: weet dat jij heel goed zonder hem kunt. Jij bent fantastisch en je hebt je vreemdgaande man niet nodig om alles uit het leven te halen.