Redactie
Redactie Love & Seks 11 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Eva (37): ‘Ik vertelde de familie van mijn man dat hij mij niet meer aantrekkelijk vond na de geboorte van ons eerste kind’

Verhalen die te bizar voor woorden zijn óf waarvoor je je misschien schaamt, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt dat je dwars zit en je écht kwijt moet.

Deze week vertelt Eva* over de het feit dat ze de familie van haar man heeft verteld dat hij haar door gewichtstoename niet meer aantrekkelijk vond na de geboorte van hun eerste kind.

Voelde zich niet meer tot mij aangetrokken

“Het is volgens mij meer dan normaal dat je tijdens een zwangerschap aankomt. Ik woog voor mijn eerste zwangerschap 55 kg en kwam tijdens mijn zwangerschap ruim 18 kg aan. Zelf had ik hier absoluut geen probleem mee, omdat het kwam doordat er een wondertje in mijn buik zat. Toch wilde ik wel proberen om de kilo’s zoveel mogelijk kwijt te raken, maar na de geboorte van onze prachtige dochter kwam ik erachter hoe moeilijk het was om deze kilo’s te verliezen. Het duurde dan ook ruim een jaar voordat ik er vanaf was.

Toch zag ik dit zelf niet als probleem, maar mijn man wel. Tijdens deze tijd worstelde hij veel met porno en liet hij weten dat hij zich niet meer tot mij aangetrokken voelde. Dit kwam aan als een klap in het gezicht en het koste veel zelfreflectie en geduld voordat ik hier vrede mee kreeg. Maar toen ik was afgevallen werd ons seksleven weer normaal.”

Volgens ‘The Three Loves Theory’ word je maar zelden echt verliefd

Familie

“Ik hou ontzettend veel van mijn man, maar ben er wel achtergekomen dat als ik intiem met hem wil zijn ik moet accepteren dat hij een erg oppervlakkig persoon is. Hij kan namelijk geen seks met mij hebben als ik geen 55 kg weeg. Ik kan mij helemaal niet vinden in die denkwijze, maar voor hem werkt het wel op die manier. Bij het krijgen van ons tweede kindje zorgde ik er daarom ook voor dat ik veel sneller weer in vorm was.

Tijdens een bruiloft vroeg de zus van mijn man, die toen moment zwanger was, hoe ik het voor elkaar had gekregen om na mijn tweede kind zo snel weer op mijn oude gewicht te zitten. Ik vertelde haar dat dit niet met een speciaal dieet te maken had, maar met feit dat mijn man zich niet meer tot mij aangetrokken voelde na mijn gewichtstoename van ons eerste kind.”

Boos

“Ik had totaal niet meer over dit gesprek nagedacht, totdat mijn man woedend thuiskwam de volgende dag. Hij was door zijn ouders thuis uitgenodigd, waar hij werd geconfronteerd met het feit wat voor slechte echtgenoot hij is. Zijn zus had mijn verhaal namelijk aan haar ouders verteld en die waren er, net als zijzelf, erg overstuur door geworden.

Mijn man schaamt zich en is woedend op mij dat ik dit verhaal met zijn zus heb gedeeld. Dit snap ik misschien nog ergens, maar ze is praktisch mijn beste vriendin en ik heb gewoon de waarheid vertelt.”

*De naam van Eva is veranderd voor dit verhaal.

Lisanne (24): ‘Ik laat mijn dates voor alles betalen zodat ik kan sparen voor mooie dingen’