Redactie
Redactie Life 1 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Lisanne (24): ‘Ik laat mijn dates voor alles betalen zodat ik kan sparen voor mooie dingen’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Lisanne* over de het feit dat ze haar dates laat betalen.. voor alles.

Ik laat mensen altijd voor me betalen

“Het begon eigenlijk heel simpel: ik gebruikte een dating app waar het voor bedoeld was, namelijk om te daten, toen ik erachter kwam dat als ik vaak datete, ik behoorlijk wat geld bespaarde. Zo namen mijn dates me vaak mee naar restaurants, waardoor ik geen avondeten hoefde te betalen. Daarnaast was het eten wat ik at tijdens mijn dates, vaak veel beter dan wat ik thuis eet (ik ben niet zo’n geweldige kok).

Ik ben nogal een luxepoes en houd van dure spullen, dus ik rekende uit wat het me zou besparen als ik vier keer per week uiteten zou gaan met een date. Ik kwam erachter dat het behoorlijk scheelt in mijn portemonnee, waardoor ik probeerde zo veel mogelijk dates te krijgen zodat ik minder geld uit hoefde te geven aan eten. Het geld dat ik dan bespaar, zet ik opzij.

Mannen kiezen

“Natuurlijk gebeurt het weleens dat een man zegt dat hij de rekening wil splitten, maar dat los ik meestal op door te zeggen dat als hij nu trakteert, ik hem de volgende keer meeneem uit eten. Dat doe ik natuurlijk nooit. Ik weet nu trouwens ook een beetje waar ik op moet letten bij het swipen. Ik kies voornamelijk mannen uit die graag het mannetje uithangen. Wanneer ik aan een man merk dat hij de volgende keer waarschijnlijk weer zal betalen, ga ik soms nog een tweede of derde keer met hem daten. Met sommige mannen date ik soms ook een tijdje. Dat is handig omdat ik dan niet zoveel moeite hoef te doen om de hele tijd te swipen. Dan heb ik gewoon één man die me meerdere keren per week mee uiteten neemt. Ik kap het dan af als ze me te klef worden of met me naar bed willen.”

Gespaarde spullen

“Inmiddels doe ik dit al aan tijdje, waardoor ik al behoorlijk wat spulletjes heb kunnen sparen. Zo kocht ik de Balenciaga Triple S toen ze nog in waren, ik heb een Perzische kat, twee designertassen en ik ben nu dus aan het sparen voor een scooter. Wat hierna komt weet ik nog niet. Dat zie ik dan wel weer. Vooralsnog vind ik deze manier van geld verdienen wel lekker gaan en ik ben ook nog niet van plan om ermee te stoppen. Sterker nog, ik zou het iedereen aanraden.”

Wil je ook je hart luchten of een verhaal kwijt zodat jij in de volgende ‘Confessions’ verschijnt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

I’ve got the keys! Deze 10 dingen denk je wanneer je op jezelf gaat wonen