Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Love & Seks 11 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom een bericht van je ex je hele dag kan verpesten

Je loopt net uit de supermarkt, of je ligt op de bank je serie te kijken en je mobiel licht opeens op. Een berichtje van je ex. Er gaat van alles door je heen. Het maakt je zelfs een beetje van slag, maar hoe komt dat?

Het eerste wat je gaat doen is waarschijnlijk overdenken. Wat bedoelt je ex met het berichtje, wil hij of zij mij terug en hoe voel ik me hierbij? Eén ding is in ieder geval zeker en dat is dat je een beetje in shock bent, misschien zelfs wel boos of verdrietig.

Een berichtje van je ex kan je dag verpesten

Een berichtje van je ex. Wat moet je ermee? En betere vraag waarom stuurt je ex het en waarom voel jij je nu zo…, ja wat voel je eigenlijk?

Je geeft nog steeds om diegene

Vooral wanneer je nog om diegene geeft, ga je elk woord analyseren. En dat is begrijpelijk, want een ex is er vaak om situaties nog net even wat ingewikkelder te maken. Wat je ook voelt, het berichtje zorgt ervoor dat de situatie nog weleens lastiger maakt en daar ben jij je ook bewust van.

Het haalt een hoop herinneringen op

Doordat je aan je ex wordt herinnert, ga je automatisch denken aan de tijd die jullie samen hadden. Hebben jullie dit goed afgesloten of kwam er juist veel drama aan te pas? Dit kan je van slag maken, vooral wanneer je niet weet wat hij of zij precies bedoelt met het berichtje.

Je ex laat weten dat hij of zij beter dan ooit is

Een ex stuurt je niet altijd een berichtje met de achterliggende gedachte om je terug te willen. Vaak wel; want we zijn natuurlijk niet te missen. Maar soms is het juist om te laten blijken dat ze over je heen zijn. Iets wat onnodig en vervelend voelt om te horen. Want hier was je helemaal niet bezig en hoe ga je hier nu op antwoorden?

Wat kan je doen wanneer je een berichtje krijgt

Waar je in ieder geval goed aan doet is het accepteren hoe jij je voelt. Probeer je te focussen op hoe jij ervoor zorgt dat morgen een positievere dag wordt. Ga iets leuks doen met je vriendinnen en praat erover als je je echt rot voelt.

Denk ook na over de grenzen die jij hebt en of je ex hierover heen gaat. Wanneer je oké bent met het contact, overweeg dan om het nummer van diegene op stil te zetten zodat je in ieder geval niet opeens een berichtje ziet op je telefoon van hem of haar.

Lees ook: Je horoscoop heeft gesproken: hier knap jij op af in een relatie op basis van je sterrenbeeld

Elite Daily