Redactie
Redactie Beauty en Style 21 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Met deze fake bob-hack kan je kort haar uitproberen zonder je haar te knippen

Veel mensen kennen dit gevoel waarschijnlijk wel: je hebt altijd al een keer kort haar willen proberen, maar je bent ook nog niet klaar om afscheid te nemen van je lange lokken. Same here! Nu gaat er een hack compleet viraal op TikTok die laat zien hoe je een ‘fob’ – fake bob – kunt maken, zodat je de haarstijl eerst kunt uittesten voordat je je haar knipt.

Wij zijn helemaal obsessed met deze hack.

Fake bob

Van een lange bob tot een ultra korte bob: de haarstijl is weer helemaal terug van weggeweest. . Niet zo gek, want kort haar heb je zo gestyled en het ziet er ook nog eens fabulous uit.

Hoewel we erg gesteld zijn op ons lange haar is er toch iets wat ons nieuwsgierig maakt naar een korte haarstijl. Toch is het knippen van je haar wel een hele drastische stap, maar dat is vanaf nu niet meer nodig als je een korte coupe wil uitproberen. Er gaat namelijk een TikTok-video viraal waarin Chris Appleton – @chrisappletonhair – laat zien hoe je een fake bob kunt creëren en wij zijn helemaal obsessed.

TikTok-tutorial

Laten we eerlijk zijn: er zijn zoveel verschillende korte haarstijlen dat er voor iedereen wel wat tussen zit. Toch durven veel van ons de stap niet te zetten. Het kost natuurlijk veel meer tijd om je haar weer lang te laten groeien dan het kort te knippen. Gelukkig laat haarstylist Chris Appleton – die het haar doet van Kim Kardashian, J.Lo en Dua Lipa – zien hoe je zelf de fake bob kunt creëeren.

De stylist legt eenvoudig stapsgewijs uit hoe je de fake bob maakt. Je neemt als eerst een hoefijzervormig gedeelte haar aan de bovenkant van je hoofd en maakt het vast. Dit doe je ook met twee secties van anderhalve centimeter rond je haarlijn. Vervolgens splits je het haar aan de achterkant in tweeën en maak je twee super strakke vlechten. Deze vlechten spelt je weg aan de achterkant van je hoofd. Nu is het tijd om de hair-extentions erbij te halen en die breng je – zoals in de video – stapsgewijs aan over je hoofd en voor je het weet heb je de fake bob gecreëerd.

@chrisappletonhair

How to fake a short hair with out cutting it! #shorthair #fakeit #hairtutorial #hair

♬ original sound – Chrisappleton1

Reacties

Chris legt in de video uit dat deze techniek ook perfect is als je met je haarkleur wil spelen. Zo kan je ervoor kiezen om wat lichter te gaan of juist een donkerdere kleur te kiezen, omdat je bij deze haarstijl gebruik maakt van veel extensions. Voor het mooiste effect is het belangrijk dat je wel zo dicht mogelijk bij je eigen haarkleur blijft.

Wij zijn niet de enige die deze haarstijl nu nog willen proberen, want in de comments onder de TikTok-video gaan volgens compleet los om deze haarstijl. Zo schrijft een volger: ‘Obsessed with this! Such a good idea if you have old and ratty extensions to cut them for a bob! Thank you!’ en een andere volger schrijft: ‘Love this… I will be rocking the pob this winter.’

Ben je fan? Probeer dan deze variant uit, is namelijk helemaal in op het moment.

Dit artikel verscheen eerder op NSMBL