Redactie
Redactie Love & Seks 7 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

De 13 leeftijdsfases die je doorgaat op zoengebied

Zoenen doen we allemaal – de een was er wat eerder mee dan de ander. Ben jij benieuwd welke fases je allemaal doorloopt op het gebied van zoenen? Lees dan even mee.

Leeftijd: 11 jaar

Iemand plaatste zijn mond op die van mij. Ik vond het niks, maar het gebeurde nu eenmaal.

Leeftijd: 13 jaar

Ok. Dus het is 10 uur, Lara’s ouders zijn niet thuis en we gaan nu dus een spelletje spelen wat ‘flesjedraaien’ heet. Oh, de fles wijst naar mij. En nu naar Bob. Nouja, hij is wel oke, ofzo, oh, oh we zoenen.

Leeftijd: 15 jaar

Moet ik mijn tong gebruiken?

Leeftijd: 16 jaar

Oke, ik begrijp dat ik mijn tong moet gebruiken, maar hoé moet ik hem gebruiken? Wat hij doet voelt in ieder geval vreselijk.

Leeftijd: 17 jaar

Nou, dat zoenen kan ik inmiddels wel, want ik heb nu al met vijf jongens gezoend.

Leeftijd: 18 jaar

Ik heb denk ik met ongeveer twintig jongens getongd maar boeiend want er zijn geen ouders thuis whooooooohooo!

Leeftijd: 20 jaar

Dus.. ik wilde eigenlijk zoenen met Bart, maar die gaat nu al helemaal op in Kim. Misschien ga ik maar naar een ander feestje om te kijken of daar nog leuke mensen zijn/jongens waar ik mee kan tongen. Waarom niet, want er zijn toch eindeloze tongmogelijkheden want ik ben twintig en jong en mooi en geen regels. Yeah.

Leeftijd: 21-22 jaar

Dronken staan zoenen met een aantal gasten.. ik herinner het me niet echt meer heel goed.. ik heb er in ieder geval spijt van. Een klein beetje maar.

Leeftijd: 23-24 jaar

Ik wil eigenlijk gewoon wel echt een vriendje. Want dat is volwassen. Nu ik dat heb gezegd wil ik ook kwijt dat ik mijn mannelijke collega’s hun gezicht wil aflikken en dat ga ik waarschijnlijk ook gewoon doen voordat ik hier stop.

Leeftijd: 25 jaar

Weet je? Ik ben er zo klaar mee om naast iemand te zitten waarbij we allebei dondersgoed weten dat we willen zoenen maar het niét aan het doen zijn. Genoeg nu, de volgende keer dat ik in die situatie verkeer ga ik er gewoon voor. Oke, de volgende keer, of.. de keer erna..

Leeftijd: 26-28 jaar

Ik wil met je tongen dus hier is mijn mond. Nee, ik heb geen tijd om te wachten op welke slechte move je ook gaat maken.

Leeftijd: 29 jaar

Ik wil dat onze zoen intens is, gepassioneerd en betekenisvol. Maar aangezien dat er niet in gaat zitten kunnen we die stap maar beter overslaan en gewoon met elkaar naar bed gaan want who cares.

Leeftijd: 30 jaar

Man, met jouw tongen is echt gewéldig. Ik zou echt de rest van mijn leven met jou kunnen tongen en met niemand anders. Oh wacht, is dit liefde? Cool.