Emma Toussain
Emma Toussain Love & Seks 13 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Wil je tijdens Valentijnsdag een move maken op je sexy buurman? Zó doe je dat

Een aantrekkelijke buurman of buurvrouw; bijna een derde van Nederlandse buren heeft er een, blijkt uit een onderzoek* van het platform Nextdoor. Heb jij ook een sexy buurman-of vrouw? Nou, je bent niet de enige.

Ben je single en wil je morgen wel wat gezelschap, op de meest romantische dag van het jaar? Dan kan je vast wel wat tips gebruiken over hoe je je leuke buurman inpakt.

Zó veel Nederlanders flirten met de buurman-of vrouw

In aanloop naar Valentijnsdag werd er onderzoek gedaan naar romantiek in de buurt of zelfs in het huis naast je.

Wordt er over de schutting heen en weer geflirt? Volgens 22% wel. Zo is 17% van de Nederlandse buren weleens verliefd geweest op een buur, en voor één op de tien eindigde dit zelfs in een relatie.  Kortom, romantiek alom in ons dichtbevolkte Nederland. Maar hoe kom je erachter of die buurman of -vrouw je interessant vindt? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Mannen vinden hun buur vaker aantrekkelijker (47%) dan vrouwen (18%). Ze zijn ook vaker verliefd; bijna één op de vier mannen heeft weleens een oogje op een buurtgenoot, tegenover één op de tien  vrouwen. Flirten met buren doen mannen ook aanzienlijk meer dan vrouwen.

Verschillende flirttechniek

Enne.. hoe wordt er dan geflirt? Zit daar ook nog een verschil tussen. Jazeker. Het onderzoek toont ook aan dat mannen en vrouwen verschillende flirtstijlen hebben. Dus, heb je een oogje op je buurman of buurvrouw en vraag je je af of je een kans maakt? Lees dan snel verder, want je buur zou zomaar een andere benadering nodig hebben dan je denkt. De top drie manieren van flirten zijn:

Onderzoek naar Flirten via Nextdoor
Onderzoek naar Flirten via Nextdoor

Het belangrijkste is dus: gewoon een praatje maken! Laat zien dat je geïnteresseerd bent. Je kunt wel denken dat je met oogcontact heel ver komt, alleen dat maakt nog niet dat de boodschap duidelijk is. Mannen hebben duidelijkheid nodig 😜

Vind je het leuk om samen met je lover boodschappen te doen? Dan is het een keeper