Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 8 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

In Italië staat een fontein waar gratis wijn uit komt, dus wanneer gaan we?!

De wereld kent nog genoeg onontdekte plekjes. En hoewel we door tante Corona voorlopig niet op pad kunnen, kunnen we maar beter goed voorbereid zijn als dat wél weer mag. Daarom presenteren wij vandaag: een plek in Italië waar een fontein staat waar gratis wijn uit komt.

We weten niet van jou, maar hier wil je heen.

Fontein met gratis wijn in Italië

Gratis wijn op een zonnige locatie, klinkt dat goed of klinkt dat goed? Het is allemaal mogelijk in Ortana, een mooie stad in het oosten van Italië. Daar staat een fontein waar onbeperkt verse rode wijn uitstroomt en dat kan jij voor gratis en niets drinken.

Voor de wijnliefhebbers

Wijnliefhebbers hebben er misschien al vaker van gehoord en voor wie het nieuws heeft gemist was waarschijnlijk te druk met wijnen, wijnen, wijnen: in de stad Ortana moet je zijn voor de Free Red Wine Fountain.

En dat is precies wat de naam suggereerst: een fontein waar onbeperkt rode wijn uit stroomt. Het fontein is onderdeel van de Dora Sarchese Vineyard. Dat is een landgoed waar wijnboeren werken en waar onder andere proeverijen en rondleidingen worden gegeven.

Waarom bestaat dit geschenk?

Nu vraag jij je natuurlijk af wat het addertje onder het gras is. Snappen we. Is er niet. De fontein met gratis wijn is wel gemaakt met een doel. Het ligt aan het einde van een route van zo’n 315 kilometer.

Die route is een pelgrimsroute en kan je historisch noemen. De Cammino di San Tommase (van Rome naar Ortana) wordt nog steeds afgelegd. De tocht zelf heeft dus wat voeten in de aarde, maar het einde belooft veel goeds: een gratis glaasje (of meer) rode wijn uit de fontein.

Oké, schrik niet van de 315 kilometer. Als je niet zo’n wandelaar bent, is de fontein met gratis wijn ook toegankelijk voor toeristen.