Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 8 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Trucje: maar 17 vakantiedagen opnemen voor 31 vrije dagen in 2021

Twee keer knipperen en we zijn alweer 4 maanden verder in 2021. De tijd gaat zo snel, dat het soms extra lekker is om wat vakantiedagen op te nemen om even bij te komen. Want zeg nou zelf, deze tijd heeft toch wel de nodige stress opgeleverd. Des te fijner om je vakantiedagen zó in te delen, dat je er het meeste uithaalt.

Met dít trucje hoef je maar 17 vrije dagen op te nemen in ruil voor 31 vakantiedagen.

Vakantiedagen 2021 slim inzetten

Hoewel we misschien niet uitgebreid op vakantie kunnen, is je rust nemen juist in deze tijd een goed idee. We werken al meer dan een jaar thuis en zitten helemaal in onze eigen bubbel. Je weet pas hoe fijn even niks doen is, als je het doet.

Hoog tijd om eens te kijken naar hoe je je vakantiedagen gaat inplannen. Ook zonder een vakantie op de planning, kan je door slim in te plannen, optimaal genieten van dagen vrij. Met déze handige truc haal je namelijk de meeste vakantiedagen uit de rest van het jaar!

Feestdagen en weekenden

Hoewel je je normaal gesproken keurig houdt aan het aantal vakantiedagen dat je hebt, en zijn dat ook echt de dagen die je afwezig bent, kan je er veel meer uithalen. Tuurlijk wordt het saldo van je vakantiedagen niet ineens meer – stel je hebt er 25, dan blijven het 25 – maar je kan die 25 dagen wel zó inzetten, dat je meer dagen vrij bent.

Hoe? Door het rond feestdagen en weekenden te plannen. Het vraagt een beetje creativiteit, maar wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. Hoef jij alleen nog maar te kijken naar de invulling van deze dagen. Een DIY-project zoals zelf ringen maken? Met de auto naar Italië om de fontein met gratis wijn(!) te bezoeken? De keuze is aan jou.

Zo doe je dat

Hoewel we al wat verder in 2021 zijn, zijn er nog genoeg feestdagen en weekenden over om gebruik van te maken. Koningsdag staat voor de deur, en dan volgen Hemelvaart en Pinksteren nog.

Gelukkig voor ons liggen daarom de meeste kansen op een lange vakantie met de minste vakantiedagen in april en mei. Kijk maar.

Optie 1: 4 vakantiedagen in ruil voor 9 vrije dagen

vakantiedagen 2021

Optie 2: 10 vakantiedagen, 18 dagen vrij

In mei kan je helemaal losgaan: met 10 vakantiedagen ben je 18 dagen achter elkaar vrij. Maar da’s nog niet alles, want kijk maar eens naar optie 3.

vakantiedagen 2021

Optie 3: 13 vakantiedagen voor 23 dagen vrij

Als je Hemelvaart ook nog meeneemt, kan je dat zelfs opschalen tot 23 dagen in ruil voor 13 vakantiedagen. Pak de agenda er maar bij.

vakantiedagen 2021