Redactie
Redactie Beauty en Style 16 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Van een French fringe tot een curtain bang: deze pony past het beste bij jouw gezichtsvorm

Goed, je bent dan eindelijk op het punt gekomen dat je genoeg Pinterest plaatjes van meiden met pony’s hebt opgeslagen en hebt besloten er zelf ook één te nemen. Er is alleen één ding dat altijd door je hoofd blijft spoken, en dat is hoe het er eenmaal uit gaat zien wanneer je pony is geknipt.

Om daar achter te komen kun je kijken welke fringe het beste bij jouw gezichtsvorm past.

Deze pony past het beste bij jouw gezichtsvorm

Een curtain bang, een classic fringe, een korte pony… Op het gebied van pony’s is er keuze genoeg, als je het ons vraagt. Toch laten we er niet zomaar een knippen: we weten nooit precies hoe het eindresultaat eruit gaat zien en willen er absoluut niet als Willy Wonka uitzien. Een goede manier om alvast te checken of die fringe jou goed gaat staan is door te kijken welke pony bij jouw gezichtsvorm past. We hebben het voor je op een rij gezet.

1. Medium voorhoofd – Curtain Bangs

Mensen met een klein tot medium voorhoofd kunnen een volle pony beter links laten liggen. Je voorhoofd valt namelijk al bijna niet op, waardoor een pony het alleen maar erger maakt. Je hoofd lijkt er erg klein door, en dat is iets wat we willen vermijden. Om toch die pony-feeling te hebben kun je beter gaan voor een subtiele curtain bang.

2. Rond en ovaal gezicht – French Fringe

Voor mensen met een langer voorhoofd maar een ovaal gezicht is een pony die over het voorhoofd valt wel erg leuk. Hiermee komen de features van je gezicht beter uit; vooral de ogen en de wenkbrauwen vallen extra op. Wat je echter wel wilt voorkomen is dat je een te lange fringe neemt. Om dit en het nemen van een volle pony nog een beetje in balans te houden staat een French fringe het beste bij dit gezichtsvorm.

3. Kort voorhoofd – Warrige Fringe

Je gezichtsvorm komt het beste uit met een kort voorhoofd wanneer je een warrige en messy fringe neemt. Deze is goed en makkelijk te stijlen en heeft weinig onderhoud nodig. Perfect, toch?

4. Ovaal gezicht – Shaggy

Laat je ovale gezicht en grote kijkers meer opvallen door een shaggy en volumineuze pony te nemen. Hiermee volg je ook gelijk de laatste haartrends op.

5. Vierkant gezicht – 60’s Fringe

Om de rechte hoeken in je gezicht wat meer te balanceren kun je het beste een golvende pony nemen zoals een curtain bang of 60’s fringe. Het kapsel geeft je uitstraling een zachte look.

6. Lang voorhoofd – Korte Pony

Laat de strakke features van je gezicht nog meer naar voren komen door een wat kortere pony te nemen. Hiermee laat je je ogen en wenkbrauwen meer uitkomen, waardoor je gezicht beter uitkomt.