Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 15 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Oh no – last van dunner wordend haar? Dit kan je er tegen doen

Merk je de laatste tijd dat de knot op jouw hoofd veel minder volume heeft? Waarschijnlijk wordt niemand gelukkig van dunner wordend haar, maar het hoort toch een beetje bij ouder worden. Met deze tips kan je de natuur tegenwerken en krijg je misschien toch nog een vollere haardos.

Eerst is het goed om te beseffen dat we dagelijks ongeveer 100 haren verliezen, en dat is helemaal normaal en niets om je zorgen over te maken. Maar heb je het idee dat je toch écht meer dan dat verliest, dan zou je te maken kunnen hebben met dunner wordend haar.

Dit kan je doen tegen dunner wordend haar

1. Verzorg je haar van binnen uit

Als je niet genoeg mineralen en vitamines binnen krijgt, dan zou dat uiteindelijk kunnen zorgen voor dunner wordend haar. Zo zouden ijzer, foliumzuur, zink, omega-3 en omega-6 vetten in verbinding staan met je haargroei en het dunner worden van je haar.

Toch raden we je aan om nooit zomaar extra vitamines of haargummies te slikken zonder dat je weet wat je nodig hebt. Twijfel je of jij wel genoeg van de bovenstaande vitamines binnen krijgt? Overleg dan altijd even met een huisarts om het zeker te weten.

2. Uiensap

We krijgen al tranende ogen bij het idee, maar het schijnt dat uiensap jouw haar een groeispurt kan geven. Dat zou onder andere komen door de zwavel die in uien terug te vinden is. Die geur moeten we dan maar voor lief nemen.

3. Stress

We kunnen je adviseren om zo min mogelijk stress te hebben, maar we weten allemaal dat we van dat advies alleen nog maar meer stress krijgen.

Wat we je wél kunnen vertellen, is dat haaruitval en dunner wordend haar vaak een gevolg kan zijn van stress. Zie het dus als een tijdelijk iets. Wanneer je straks in een minder stressvolle periode zit (na de corona-crisis, om maar een voorbeeld te noemen) dan is de kans zeker aanwezig dat jouw vollere haardos ook weer terugkomt.

Dit is wat stress allemaal met je lichaam doet (negeer deze signalen niet)

4. Essentiële oliën

Een mix van druppels essentiële oliën met water kan zorgen voor haargroei. In een onderzoek gebruikten mensen een mix van thijm, lavendel, rozemarijn en cederhout en 44% van de deelnemers zag een significant verschil.

Gebruik nooit pure essentiële oliën op je (hoofd)huid, dit kan namelijk erg agressief zijn en zorgen voor een brandende huid.

Greatist