Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty en Style 28 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Alles over haargummies – want werken deze haargroeimiddelen écht?

We willen allemaal glanzend, gezond haar en soms kunnen we moeder natuur een beetje helpen. Mocht jij ook overwegen om haar gummies te kopen voor een prachtige haardos, dan ben je hier aan het juiste adres. We vertellen je precies wat je wilt weten over haarvitamines.

De claims die op potjes met haar gummies te vinden zijn, beloven veel goeds. Op de potjes staat onder andere “voor het behoud van glanzend haar” en “voor dikker, sterker en gezonder haar”, en wie wil dat nou niet?

De werkende stof in haar gummies

Het stofje dat de bovenstaande claims waar zou moeten maken, is biotine. Biotine wordt ook wel B8 genoemd, en het draagt volgens het Voedingscentrum bij aan het behoud van een normale huid en normaal haar.

Biotine is een bekende stof voor je lichaam en zit van nature onder andere in eieren, zalm, melk, noten en lever. Een overschot aan biotine kan geen kwaad, want dat plas je gewoon uit.

Het is wel belangrijk om te beseffen dat biotine niet alleen zorgt voor langer haar op je hoofd. Ook okselhaar, beenhaar en schaamhaar gaat automatisch sneller groeien wanneer je haar gummies gebruikt. Soms zien we ook dat mensen haar gummies gebruiken voor langere wimpers.

Wanneer merk je resultaat?

Dat is jammer genoeg voor iedereen verschillend. We zien online reviews waar mensen na een maand al aanzienlijk verschil zien, terwijl andere mensen na drie maanden nog steeds geen verschil zien. We kunnen je dus helaas niet vertellen wanneer je resultaat gaat merken.

Als je zelf wilt uittesten of haarvitamines iets voor de gezondheid van jouw haar kunnen betekenen, dan kunnen we wel aanraden om het slikken van de gummies minstens drie maanden vol te houden. Zie je dan nog steeds geen verschil? Dan ga je het daarna waarschijnlijk ook niet meer merken.

Conclusie

Haargummies zijn geen wondermiddel en het werkt niet voor iedereen. Neem de uitspraken die er op de potjes gezet worden dan ook met een korrel zout. Als je het geld ervoor over hebt, test ze dan vooral zelf uit of het effect heeft op jouw haardos. Het kan in elk geval geen kwaad, en dat is toch fijn om te weten.

Hier koop je haar gummies

Er zijn tegenwoordig veel verschillende manieren om aan haar gummies te komen. Je kunt ze online kopen, maar uiteraard ook even langs een drogist om te kijken welke haarvitamines ze daar hebben. Voor nu delen we een lijstje met de populairste haar gummies:

Een paar jaar geleden hebben onze collega’s op de NSMBL-redactie de haar gummies van SugarBearHair al getest. Benieuwd geworden? Je checkt de review in het artikel hieronder.

Wij testten Sugarbearhair om jou te vertellen of het écht werkt