Inga Stoit
Inga Stoit Beauty en Style 25 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Zelf je haar asblond verven? Dit zijn de meest gemaakte fouten

Asblond haar is schitterend mooi. Maar dit krijg je niet zomaar. En om jouw mooie haar te beschermen voor een hoop ellende, geven wij maar al te graag tips. Hieronder lees jij, wat je absoluut niet moet doen – wanneer je jouw haar asblond verft.

Asblond haar is prachtig maar er kan helaas een hoop mis gaan, wanneer je hier aan begint. Om dit te voorkomen is het verstandig, jezelf vooraf goed te informeren. En wat dat betreft, helpen wij jou maar al te graag. Lees hier waar je voor op moet passen.

Verven

Geloof de haarkleurverpakkingen bij de drogist niet helemaal. Je kunt je haar niet 1-2-3 asblond verven. Dit is écht te mooi om waar te zijn. Deze kleur kun je namelijk alleen maar krijgen door het eerst te ontkleuren. En dat kan alleen maar met behulp van waterstofperoxide. En zolang jij dit niet in huis hebt, gaat het niet gebeuren. De kapper is wat dit betreft, écht een bezoekje waard.

Daarnaast pakt het op iedere pluk anders. Dicht bij de hoofdhuid, komt meer warmte vrij en dat betekent: kleurverschil. De kapper weet hoe zij hier op in moet spelen, en maakt het contrast haast onzichtbaar. Dit is iets, wat jij zelf niet makkelijk ziet. En het risico op vlekken of strepen, wil jij toch niet lopen?

Asblond

Je bent bij de kapper geweest (of hebt een bestie die enorm goed is met haar), en jouw lokken zijn nu asblond. Dit is natuurlijk fantastisch maar hier moet jij enorm zorgvuldig mee om gaan. Denk dus niet: Ik duik iedere week in het chloor, in de zee, of dat haarproducten overbodig zijn. Jouw haar is beschadigd, hoe je het went of keert – dit is een gegeven feit.

Verzorg je haar daarom met liefde, niet alleen op stranddagen maar elke dag. Een serum in de punten, is een absolute must. Deze breken net zo snel af als chips in een Pringlesbus. En dat wil jij in dit geval absoluut niet.

Was voorzichtig

Was je haar niet elke dag. Geblondeerd haar is droger, en door dit vaak te wassen – is het einde zoek. Dit kost jouw lokken zoveel energie om te herstellen en dat is zonde. Droogshampoo is jouw nieuwe beste vriendin. Spray deze alleen op de vette gedeeltes, want ook droogshampoo droogt uit.

En zoals jij weet, is dit iets waar je extra scherp op wilt zijn. Verwen je haar met maskertjes, leave in conditioners en andere verzorgende producten. Probeer het net zo te voeden, als dat het beschadigd is. Op deze manier krijg jij de meest prachtige asblonde lokken.