Demi Rutten
Demi Rutten Beauty en Style 20 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Heb jij veel last van haarverlies? Dan maak je waarschijnlijk deze fout

Is het voor jou ook zo’n struggle om je haar lang, gezond en dik te krijgen? We feel ya. Na alle soorten shampoos, haarvitamines en kussenslopen te hebben geprobeerd, snappen we dat je het opgeeft. Blijft je haar maar breken of uitvallen? Dan kan dat ook komen door deze veelgemaakte fout.

En we doen het allemaal.

Deze fout maak je waarschijnlijk als je last hebt van haarverlies

Moet jij elke keer het putje van de douche leeghalen omdat je zoveel haar verliest, en lijkt jouw bed wel een vacht te hebben? Dat is de nachtmerrie van iedere vrouw. We willen allemaal dik en gezond haar, maar meestal krijgen we alleen maar enorm veel haaruitval. Hoe komt dat toch?

Heb je alles al geprobeerd om het tegen te gaan, maar werkt niks? Grote kans dat je dan je haar vaak strak naar achteren in een paardenstaart of knot draagt. Dit doen we natuurlijk allemaal, want het is veel makkelijker als je vet haar hebt, gaat sporten of gaat slapen.

Permanent haarverlies

Er is alleen slecht nieuws, want vaak je haar zo strak naar achteren dragen kan zorgen voor permanent haarverlies. Door je haar zo te dragen, wordt er als het ware continu aan je haar getrokken. Dit kan ervoor zorgen dat je haarwortel permanent beschadigt raakt.

Het haarverlies merk je dan vooral bij de haarlijn, die zal steeds dunner en kaler worden. Heb je hier last van? Draag dan gewoon je haar voortaan in lossere haarstijlen, en vermijdt de strakke paardenstaart of knot.

Kaalheid

Wat als je al enorm veel haarverlies hebt door deze reden? De kans dat die haren nog terug groeien, is héél klein. De haarwortel en het haarzakje zijn namelijk zo beschadigd, dat er geen haar meer kan groeien. De enige oplossing is dan een haartransplantatie nemen op die plek, waardoor er een nieuw, gezond haarzakje in wordt gezet.

No worries, je kunt echt nog wel je haar in een paardenstaart dragen tijdens het sporten etc. Zolang je je haarstijl voldoende afwisselt, en niet weken aan een stuk een strakke haarstijl draagt is er niks aan de hand. Maar je bent gewaarschuwd. 😉

Lees ook: Deze 5 haartrends gaan viral op TikTok en wil je kennen voor komend seizoen