Emma Plasmans
Emma Plasmans Beauty en Style 21 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Droog jij je haren op een van deze manieren? Stop daar dan vandaag nog mee

Dat je je haar niet droogföhnt na het douchen, hoeft niet te betekenen dat je je haar niet beschadigt. Veel meiden laten hun haar na het douchen gewoon opdrogen. Niets ergs aan, toch? Nou, wel dus. Haren drogen via onderstaande manieren kan wel degelijk beschadigend zijn voor je mooie lokken.

Let dus goed op, want niemand wordt blij van een beschadigd kapsel.

Haren drogen

Eerlijk is eerlijk, wanneer je geen hitteproducten zoals een stijltang of föhn gebruikt denk je al gauw dat je goed bezig bent. Maar niets is minder waar. Je haar kan wel degelijk beschadigen aan de lucht. Om je daarvoor te behoeden hebben wij de meest voorkomende fouten op een rij gezet.

Psst, sla dit lijstje op met Pinterest.

Fout 1. Je haar in een handdoek wikkelen

Wanneer je je haar krachtig droogt (of beter gezegd droog wrijft) met een handdoek, resulteert dat in verward haar wat nog kan afbreken ook. Gebruik dus voortaan je handen om het extra water voorzichtig eruit te persen en doe hetzelfde met een handdoek waarmee je je haar droogt – in plaats van het droog te wrijven.

Fout 2. Je haar te veel borstelen

Borstel je haar niet te veel wanneer het nat is. Het is dan namelijk veel gevoeliger voor breuk. Wanneer je echt per se je haar wil borstelen, gebruik dan een kam met brede tanden. Dit zal veel minder schade aanrichten dan een gewone borstel. Alhoewel het breken van je haar onvermijdelijk is.

Fout 3. Gebruik geen elastiekjes na het douchen

We weten nu dat je haar het kwetsbaarst is, wanneer het nat is. Dus wanneer je een paardenstaart of knot in doet tijdens het drogen van je haar, is dat misschien wel de grootste oorzaak van het breken van je haar. Daarnaast zal je ook een gekke knik in je haar krijgen wanneer het eenmaal opgedroogd is. Gewoon niet doen dus.

Fout 4. Geen producten gebruiken

Omdat je je haar aan de lucht laat drogen, wil dat nog niet zeggen dat je stylingproducten ook moet skippen. Het is juist goed om een verzorgend product aan te brengen.

Het verzorgt vaak de hoofdhuid en bevordert de uitstraling van gezond uitziend haar. Probeer bijvoorbeeld eens de heerlijk ruikende Biosolk serum. Je koopt het hier.

Fout 5. Slapen met nat haar

Je realiseert je waarschijnlijk niet dat je haar beschadigd kan raken terwijl je slaapt. Wanneer je namelijk met je haar over het kussen wrijft, kan je haar breken. De schade wordt alleen maar erger als je je haar net hebt gewassen – je haar is namelijk extra vatbaar voor breuk en beschadiging wanneer het nat is. Probeer dus niet met nat haar te gaan slapen en schaf een zijden kussen aan. Dit veroorzaakt minder wrijving dan bij een katoenen variant.

Lees ook: Voor eens en voor altijd: zo vaak moet jij je haren wassen