Emma Toussain
Emma Toussain Lichaam 7 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

Helpt je neusspray niet? Dan spray je gewoon verkeerd, zó moet het wel

Het hooikoortsseizoen is in volle gang en als je ook slachtoffer bent van pollen (net zoals wij, méga vervelend) leef je vast met neusspray en oogdruppels in je hand. Mocht je nou niet genoeg voelen van die neusspray en dus alsnog last hebben van niesbuien, wij hebben we oplossing voor je. Het kan namelijk gewoon zijn dat je je neusspray niet goed gebruikt.

Eerste hulp bij neusspraygebruik

Het wordt ons ook niet echt aangeleerd, hóe je neusspray moet gebruiken. Je stopt gewoon die spray in je neus en klaar. Maar dan is de kans groot dat ‘t eigenlijk helemaal niet werkt. Als je de spray namelijk gewoon recht naar boven ‘schiet’, komt de inhoud niet goed in je bijholtes terecht en daar moet het nou juist wel komen. Je moet geen neusspray in je keel voelen nadat je ‘m gebruikt hebt.

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je neusspray wél gebruikt. Linkerneusgat? Gebruik dan je rechterhand en trek met je linkerhand je neusvleugel een beetje opzij. Dan kantel je de neusspray naar de zijkant zodat het niet recht naar boven gaat.

Handig toch?! Nu maar gaan uitproberen en hopen dat het een stuk beter gaat. Het is een lastige periode wat betreft pollen, maar hou nog even vol.

Deze vegetarische maaltijdsalade met couscous, kikkererwten en paprika-feta dip wil je proberen