Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 25 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Zó herkenbaar: deze lichtelijk gênante foto’s maakten we vroeger allemaal

Uren deed je erover om jezelf en je best friend op jullie allermooist vast te leggen. Daar hadden jullie wel wat creatieve ideeën over. Hele shoots werden uitgestippeld. En wat toen een enorm goed plan was, blijkt nu eigenlijk alleen maar gênant te zijn. Eerlijk toegegeven, leuke herinneringen zijn het wel, die James Bond foto’s.

Wedden dat jij al deze foto’s af kan strepen?

Foto’s die we vroeger maakten

Je hoefde Hyves maar te openen, of de een na de andere bosfoto’s of gekke pose kwam voorbij. Remember? Je deed daar zelf – wel samen met je bestie natuurlijk – maar al te graag aan mee.

1. Modellenshoot in het bos

De setting was misschien wel het belangrijkste van de hele foto. Een foto was niks zonder mooie omgeving. Daarom was het bos een supergeschikte locatie om jullie modellenposes uit te proberen. Daar had je immers bomen waar jullie lekker tegen aan konden staan of aan konden hangen.

2. Voeten en vingers

Jullie voeten in het zand, jullie schoenen in een kringetje en schieten maar met die camera. Geen idee waarom die voeten zo interessant waren, maar je moest wat met je creativiteit. Je vingers zijn trouwens ook een zeer interessant lichaamsdeel om vast te leggen. Wat dacht je van een coole ster maken met de vingers van jou en je vriendinnen?

3. Springend

Het was een hele klus om de perfecte foto te creëren waarop je springend in de lucht stond. Of je klikte te laat, of je sprong te vroeg. Jezus wat heb jij een calorieën verbrand met dat gespring. Maar je hebt wel een heel mooie collectie aan nostalgische foto’s erop na gehouden.

4. Voor het uitgaan

Misschien wel de allermooiste foto’s uit je collectie. Deze avond begon met een hele make-up sessie met wel drie lagen op je gezicht zodat je enorm sexy was (gênant). Met een fles Breezer in je hand kon de pret beginnen. Per avond maakten jullie meer dan honderd foto’s. Je ging met de rug naar de camera staan, handen in je zij en je meest zwoele blik. Of leuke dansende foto’s. Plezier hadden jullie wel.

5. Kusje naar camera

Je bent een lief kind en wat doen lieve kinderen? Kusjes geven. De befaamde duckface was nog niet zo hip als nu, maar een handkusje dat was helemaal hot. Je probeerde de allermooiste handkusjes te maken terwijl je zo zwoel mogelijk keek naar de camera. Maar je kon ook met je vriendinnen op een rijtje liggen of zitten en allemaal een handkusje geven. Een foto om in te lijsten.

6. Een kiekje van een lichaamsdeel

Wat was je onder de indruk van je eigen ogen. Vooral als je je mascara perfect had aangebracht. Met je mobieltje of camera probeerde je een zo scherp mogelijke foto te maken terwijl jij je oog wagenwijd open hield. Geen idee waarom we dat zo reuze interessant vonden, maar het was wel super artistiek.

7. Mislukte wegwerpcamera foto’s

Oké, eerlijk. Het is nog steeds leuk om een wegwerpcamera te kopen en foto’s te maken op je feestje of op vakantie. Die bijna overbelichte foto’s brengen nostalgie met zich mee. Want vroeger kon je niet genoeg krijgen van deze (altijd mislukte) foto’s.

8. Webcam foto’s

De webcam was een briljante uitvinding. Naast dat je eindeloos kon ‘cammen’ met je vrienden op MSN, kon je er natuurlijk ook foto’s mee maken. Je eerste selfies waren gemaakt. Zo kon je ongegeneerd de meest sexy foto’s van jezelf maken. Maar er was ook webcam lol met de BFF.

9. Op je buik met benen in de lucht

Deze pose kon ook overal en was verschrikkelijk zoet. Met je vriendinnetjes op een rijtje lagen jullie daar. Gezicht leunend op je handen en de beentjes in de lucht. Maar je kon natuurlijk ook heel casual in je eentje op de foto gaan.

10. James Bond foto’s

Dat je mooi en schattig op foto’s kan staan, dat wist je inmiddels. Tijd voor iets stoer. En wie is er nu stoerder dan James Bond? Met de rug ging je tegen je bestie aan staan terwijl je met je hand een pistool vormde. Geef maar toe, dit heb jij ook gedaan. Waarom? Dat is de vraag. Misschien om uit te stralen dat je zo vreselijk cool was. Dat deed je trouwens ook met deze legendarische pose.

Enne, nu we het toch over vroeger hebben: dit speelgoed is nu heel veel waard!