Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Life 1 apr 2023
Leestijd: 4 minuten

Van Hyves tot kneedgum: deze 25 dingen herken jij sowieso uit je kinderjaren

Soms lijkt de basisschool echt bizar lang geleden en dat is het eigenlijk ook wel. Toch kunnen we ons speelgoed, de spelletjes die we buiten deden, onze knuffels of bepaalde gewoontes die we hadden nog vaag herinneren. We love nostalgie, dus nemen wij jou met deze lijst weer even mee terug naar vroeger. Dit zijn 25 dingen die jij sowieso nog herkent uit je jeugd.

Krijg jij ook zo’n warm gevoel van deze gedachten?

25 dingen uit je jeugd

Onze opa’s en oma’s hebben het vaak over vroeger en hoe alles toen beter was. Toen er nog geen telefoon bestond en je gewoon bij iemand thuis aanbelde om af te spreken. Ondanks dat de tijd is veranderd weten wij ook nog hoe leuk onze jeugd was. Even stilstaan bij herkenbare dingen van vroeger, dingen die je al jaren niet meer heb gezien of gebruikt en misschien een heel klein beetje vergeten was. Deze lijst doet ons aan onze jeugd denken. Lets get into it! 

1. DVD map

Hoe grappig was het dat als je vroeger een film wilde kijken je de DVD map opensloeg om er een uit te kiezen?!

2. Hyves

Kun jij het je nog herinneren dat je krabbels naar elkaar stuurde?

3. Kneedgum

Waarschijnlijk walgde elke meester of juf hiervan op de basisschool. Achteraf vinden we dit begrijpelijk ook, want hoe vies was het dat alles in je gum bleef plakken?!

4. Mp3-speler

Toen we nog geen telefoon hadden moesten we toch iets hebben om muziek op te luisteren, maar het was wel altijd een gedoe om leuke liedjes op dit apparaat te zetten.

5. Furby

Deze pratende knuffels konden ook wel een klein beetje eng zijn.

6. De oorbel met bloem

Kun je die grote oorringen nog herinneren waar een bloem aan hing en dan droeg je die natuurlijk wel maar aan een kant. Makes sense right?! 

7. Vriendenboekjes

Iedereen die we tegenkwamen moest in ons vriendenboekje schrijven.

8. CD’S

Besef dat we vroeger geen afspeellijst konden aanzetten maar het een halfuur lang met liedjes van één artiest moesten doen.

9. Spreekbeurt boekjes

Om het onderwerp van je spreekbeurt te bepalen moest je eerst een kijkje nemen in de bibliotheek. Je kon namelijk echt NIET zonder de spreekbeurt boekjes.

10. Fluitketel

Je rende richting het gasfornuis als de fluitketel af ging want wat was dat een hard geluid! Maarja hoe moest je anders thee zetten?

11. Likkoekjes

Ja we know, de likkoekjes bestaan nog steeds. Toch was dit een dingetje van vroeger. Weet je nog hoe je vroeger je tong bijna kon openlikken aan zo’n koekje en vervolgens een sompig biscuitje overhield?

12. Huistelefoon

Nu kan je waarschijnlijk niet meer zonder mobiel. Maar in onze jeugd moesten we het toch echt met het telefoonboek en de huistelefoon doen.

13. Nintendo DS

Dit is de klassieke spelcomputer van vroeger, maar misschien ken je zelfs de Gameboy nog. Deze spelcomputer gaat nog iets verder terug in de tijd.

14. De springkast

Yep, hier keek iedereen altijd tegenop tijdens gym, want laten we even eerlijk zijn, dat ding stond altijd veel te hoog voor de meiden.

15. De avi-boeken

Hoe excited was het om naar de schoolbibliotheek te gaan en een boek van een avi hoger uit te kiezen?!

16. De telefoonboom

Weet je nog hoe degene die het verste weg van school woonde als eerste werd gebeld voor als de lessen niet meer door gingen? Deze persoon belde dan de volgende en zo bleef het door gaan tot de laatste uit de klas was gebeld.

17. Blackberry’s

Toen de Blackberry de coolste telefoon was en iedereen deze wilde hebben, maar de helft van de klas nog een oude Nokia van een van hun ouders had. Niet te vergeten: op deze telefoons moest je drie of vier keer op een toets klikken om een bepaalde letter te krijgen.

18. Beugels

Iedereen wilde vroeger een beugel hebben, but why?

19. Bubblicious

De veel te zoete en grote roze kauwgompjes.

20. Internet per minuut

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder internet, maar kan jij je nog herinneren dat je ouders vroeger per minuut betaalde voor internet? Waarschijnlijk was dat dan ook de reden dat je maar tien minuutjes een computerspelletje mocht spelen.

21. Restaurantje spelen

Met buitenspelen werd er hoe dan ook een ‘soepje’ gemaakt met water, aarde en wat planten of stoepkrijt.

22. De knutselmap van de kleuters

Hoe je aan het einde van je kleuterjaren op de basisschool al je kunstelwerkjes mee naar huis kreeg in een dikke map.

23. Vriendschapskettinkjes

Als je voor je verjaardag vriendschapskettinkjes kreeg en je je verplicht voelde om het andere kettinkje te geven aan degene van wie je het cadeau kreeg.

24. Scoubidou

Weet je nog hoe iedereen zijn eigen sleutelhangers of armbandjes maakte van een soort plastic draadjes?

25. Top Model kleurboeken

Hierin tekende jij al je droomoutfits.

Dus zijn wij erin geslaagd om jouw even mee terug te nemen naar je jeugd?

Nostalgie én heel erg leuk: probeer dit weekend het High School Musical drankspel