Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 28 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Het verschil tussen mannen die wel en mannen die niet vreemdgaan

Vreemdgaan is één van de naarste dingen die kunnen kleven aan het hebben van een relatie. Soms denk je dat je iemand nog zo kunt vertrouwen, en toch loopt het vervolgens af met veel liefdesverdriet en een aantal kapot gegooide kopjes. Wat maakt nu het verschil tussen mannen die wel en niet vreemd gaan? Er zijn een aantal opvallende kenmerken die alleen een échte man bezit. En een échte man.. gaat niet vreemd.

Echte mannen denken niet dat ze mannelijker zijn naarmate ze meer vrouwen hebben gehad

We begrijpen dat het evolutionair bij veel mannen nog zit ingeprogrammeerd dat het aantal vrouwen wat ze hebben verslonden gelijk staat aan hun mannelijkheid, maar het tegendeel is natuurlijk waar. Vroeger had het nog een bepaalde waarde. De man was er om kinders te verwekken. Goed, de hobovariant zullen we het dan maar vergeven. De mannen van tegenwoordig echter niet meer. Natuurlijk, niks mis met een beetje rondvozen, maar een man moet wel doorhebben dat hij even moet stilstaan wanneer hij een pareltje aan de haak heeft geslagen.

Echte mannen zouden nooit de vrouw waar ze van houden willen kwetsen

Wanneer een echte man een vrouw heeft gevonden waar hij helemaal hoteldebotel van is en waarbij hij heeft besloten dat zij het op dat moment voor hem is, mogen we absoluut verwachten dat hij haar nooit zal willen kwetsen. Hoewel mannen die vreemdgaan maar al te graag het kwetsende feit aan de kant zetten voor een avontuurtje buiten de deur, weet een echte man dat hij je nooit op zo’n manier mag kwetsen en dat het vooral een tekort aan respect toont. Een echte man merkt snel genoeg of zijn hart ergens anders ligt en is daar zo ja, open over tegenover jou.

Echte mannen kunnen zich beheersen

Een echte man kan verder kijken dan zijn lul. We vinden aandacht állemaal leuk, maar dat is geen excuus om je te gedragen als een hond. Echte mannen hebben op tijd door dat een flirt overgaat tot iets wat te ver gaat en zullen daarom bijtijds afhouden. En ja, we kunnen natuurlijk ook verlangen dat echte mannen nooit meer met andere meisjes flirten wanneer ze in een relatie zitten, maar dat lijkt tot op dit moment helaas nog onmogelijk.

Echte mannen weten wat ze hebben

Een echte man die van zijn meisje houdt, weet dondersgoed wat hij heeft. Een snelle wip mag niet boven zijn relatie gaan. Ze weten dat een nieuw moment van spanning natuurlijk leuk is, maar ook dat het niet opweegt tegen een ruzie, een gebroken hart, verdriet en uiteindelijk het kwijt zijn van misschien wel je soulmate.

Echte mannen weten dat het gras niet groener is aan de overkant

‘Maar de spanning is er zo af, we kennen elkaar al te goed’. Dit is overigens niet wat echte mannen zeggen. Echte mannen hebben door wat de voordelen zijn van elkaar juist zo goed kennen dat je je altijd op je gemak voelt bij elkaar. We kunnen altijd denken dat het gras groener is aan de overkant, maar hoe vaak is het dat nu daadwerkelijk? En mannen, nogmaals, als je echt per se de behoefte voelt om het uit te testen, wees dan eerlijk en ga niét vreemd.