Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty en Style 24 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze ingrediënten die je gewoon in huis hebt maak je natuurlijke droogshampoo

Je hebt iets belangrijks op de planning staan, maar toch word je helaas alweer wakker met vet haar. En dan kom je er ook nog eens achter dat je droogshampoo op is. Wat nu? Wij vertellen je in dit artikel precies hoe je met ingrediënten die je gewoon in huis hebt een natuurlijke droogshampoo maakt.

Veel minder schadelijk voor je haar dan normale droogshampoo!

Droogshampoo

Veel vrouwen hebben een hele voorraad aan droogshampoo in hun huis staan. Als je haar namelijk maar goed zit! Maar het is vast niet de eerste keer dat je hoort dat normale droogshampoo eigenlijk hartstikke schadelijk is voor je haar. Er ging onlangs zelfs nog een video viraal waarin het effect van Batiste droogshampoo op je haar te zien was.

Maar ondanks dat dit product eigenlijk heel slecht is blijven we het toch massaal gebruiken. Niet elke vrouw heeft er namelijk tijd voor of zin in om elke dag haar haar te wassen. Nu vraag je je vast af of dit dan niet op een andere manier opgelost kan worden en het antwoord op die vraag is ja. Deze TikTok-video laat namelijk zien hoe je met ingrediënten die je gewoon in huis hebt zelf een natuurlijke droogshampoo kunt maken.

Dit bijzondere haarproduct zorgt ervoor dat je haar waterproof (?!) wordt

Zelf natuurlijke droogshampoo maken

Als iemand veel van haar snapt dan is het wel TikTok-gebruiker Lilly van Brooklyn. Zij staat op zowel Instagram als TikTok bekend om haar prachtige lange blonde lokken die kerngezond zijn. En deze prachtige haren heeft ze gekregen doordat ze haar haar gewoon ontzettend goed verzorgt. Zo ook met een natuurlijke droogshampoo die zij zelf maakt.

Op TikTok laat ze weten dat haar zelfgemaakte natuurlijke droogshampoo niet giftig en volumegevend is en er zelfs voor zorgt dat je haar langer wordt. Wat willen we nog meer? En deze natuurlijke droogshampoo bestaat alleen maar uit 1,5 el arrowroot poeder, 1 kleine el baking soda, 1/2 el kurkuma (voor licht haar) of 1/2 el cocoa poeder (voor donker haar) en 2 tot 5 druppels van jouw favoriete essentiële olie van rozemarijn. Dit mixt ze vervolgens in een vijzel goed door elkaar, voordat ze het in bakje stopt om te bewaren. En deze droogshampoo spuit je niet in je haar, maar breng je aan met een grote kwast.

@lillyvanbrooklyn

AVOID these in dry shampoos: butane, propane, isobutane, alcohols & talc 🫶🏻 #hairtok #diy

♬ Lo-Fi analog beat – Gloveity

Ga jij deze handige hack binnenkort uitproberen?

Dit is waarom alle TikTokkers nu een vergiet gebruiken om hun krullen mee te ‘föhnen’