Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Haar 16 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Shocking! Volgens TikTok word je kaal van dit haarproduct dat we allemaal gebruiken

Op TikTok worden we op elk moment van de dag geïnspireerd en verleid om nieuwe producten uit te proberen. Letterlijk overal lijkt wel een oplossing voor te zijn. Dit product willen we nu juist zo snel mogelijk uit ons leven verbannen.

TikTok to the rescue!

Kale plekken door droogshampoo

Er zijn honderdduizend producten en middeltjes op TikTok die we heel graag uit willen proberen, maar nu ook een geliefd product dat we allemaal gebruiken waar we nu per direct mee moeten stoppen: droogshampoo. Hoewel het ons vaak red van onverwachts vet haar of een ingezakte, platte coupe blijkt het eigenlijk een enorme no-go. Momenteel staat TikTok vol met filmpjes over mensen die haaruitval en zelfs kale plekken hebben gekregen door het gebruiken van het (eigenlijk) handige goedje en dit is waardoor.

TikTok warning

In (onder andere) de droogshampoo van Batiste lijken verschillende ingrediënten te zitten die niets goeds voor je haar en hoofdhuid doen. Zo bevat het product Butaan, Isobutaan en Propaan. Als je deze gecomprimeerde gassen te vaak gebruikt kan dit zorgen voor haaruitval. De maker van het filmpje laat een foto van haar kruin zien na regelmatig gebruik van het product met een kaal plekje. Het kale plekje wordt veroorzaakt door de ziekte Alopecia Areata, wat weer een gevolg is van de droogshampoo. Een flinke waarschuwing dus.

Nog meer slechte ingrediënten

Dat was nog niet alles. In de spray zitten ook nog eens middeltjes als alcohol, parfum, limoneen en linalool, welke ernstige uitdroging en irritatie van de hoofdhuid kunnen veroorzaken. Niet best dus.

@hasinikay

Reply to @bettina6660 Batiste Dry Shampoo Review #curly #curlygirl #curlyhair #hairgrowthtips #hairgrowth #alopecia

♬ original sound – Hasini Kay | Hair Growth

Vet haar of haaruitval

Natuurlijk zullen de ernstige beschadigingen aan je haar en hoofdhuid niet zomaar ontstaan bij gebruik eens in de zoveel tijd. Toch voelt het niet lekker om een product te gebruiken dat zo veel schadelijke stoffen bevat. Gelukkig heeft TikTok – zoals we al aangaven – voor bijna alles wel een oplossing. Deze haarstyliste haakte in op de droogshampoo-paniek en laat zien welke droogshampoos dan wél veilig zijn om te gebruiken:

@stephagram

Peep my last video for dry shampoo that caused one woman to get a bald spot 😱

♬ Beggin’ – Måneskin

Heb je futloos en beschadigd haar? Botox voor je haar wordt steeds populairder en dit is waarom