Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty en Style 9 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

OMG! Volgens deze TikTok-hack gebruik je droogshampoo al je hele leven verkeerd

Droogshampoo: we gebruiken het allemaal wel eens. Het brengt niet alleen wat extra volume in je haar, maar zorgt er ook voor dat jij je haar een extra dag niet hoeft te wassen. Echt een ideale optie dus, als je het aan ons vraagt. Maar wist je dat veel mensen droogshampoo nog steeds op een verkeerde manier gebruiken? Wij vertellen je precies hoe je het wel moet gebruiken.

Deze droogshampoo-hack met je föhn zal je leven veranderen.

Droogshampoo

Laten we eerlijk zijn.. we hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je ligt in je bed en de wekker gaat. Vervolgens moet je je uit bed om je haren te gaan wassen, maar eigenlijk kan je wel wat extra minuten slaap gebruiken. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem en dat is een goede droogshampoo. Door dit in je haar te spuiten kan je namelijk weer een dagje vooruit zonder je haren te wassen, want het ziet er weer helemaal netjes en schoon uit.

Wel is het een opgave om een goede droogshampoo te vinden, want ze komen tegenwoordig in veel verschillende soorten en maten. Zo heb je speciale droogshampoo voor blond en bruin haar en er bestaan zelfs varianten die een extra lekkere geur hebben. Ondanks al deze keuzes gebruiken veel mensen droogshampoo nog steeds op een verkeerde manier, maar niet voor lang.

De ultieme droogshampoo guide – de 8 belangrijkste do’s en don’ts

Hack

Een droogshampoo bevat een combinatie van absorberende poederdeeltjes zoals talk, zilica en zetmeel in een spuitbus met gas onder druk. Deze deeltjes blaas je in je haar, waar ze de oliën en het vuil van je hoofdhuid en haar absorberen en ervoor zorgen dat je haar er weer schoon uitziet. Maar er is één stap in dit proces die iedereen vergeet.

Deze deeltjes vol met vuil hoeven namelijk niet in je haar te blijven zitten. Nadat je een ruime hoeveelheid droogshampoo hebt aangebracht, laat je dit eerst 1 tot 3 minuten intrekken zodat de deeltjes de kans hebben om olie uit je haar te absorberen. Vervolgens borstel je je haar voorzichtig door en pak je een föhn voor de volgende stap. Het is namelijk nu tijd om deze vieze deeltjes uit je haar te blazen. Stel je föhn in op de koudste en snelste luchtstand en blaas de droogshampoo-resten weg. Nu is je haar echt schoon!

@glamouruk Wait…have we been using dry shampoo wrong this whole time? 😳 Celeb hairstylist @Tom Smith shows GLAMOUR how you should *really* be using it. #hairhack #dryshampoohack #dryshampoo #hairtutorial ♬ original sound – British GLAMOUR

Oeps: volgens Tiktok hebben we allemaal het verkeerde sterrenbeeld