Emma Toussain
Emma Toussain Life 24 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom alle singles op Instagram nu een déze emoji toevoegen aan hun bio

Instagram heeft allerlei doeleinden; entertainen, informeren, activeren.. én ook vinden heel veel mensen hun nieuwe liefdes via het social platform. Ligt misschien niet zo voor de hand, maar eigenlijk is het heel logisch. Er staan (als het goed is) talloze leuke foto’s van jezelf op en ook deel je alle highlights waardoor je de beste versie van jezelf lijkt. Niet zo gek dat sommige mensen je dan wel heel erg leuk kunnen gaan vinden of dat jij zelfs iemand heel aantrekkelijk kan vinden. Een DM is dan zo gestuurd.. Maar hoe weet je eigenlijk of iemand single is? Geen foto’s van een partner betekent niet dat er geen aanwezig is. Daarom hebben de singles iets bedacht.. je moet een peer toevoegen aan je bio, zo is je relatiestatus meteen duidelijk.

🍐🍐🍐🍐🍐🍐🍐

Peer-emoji voor alle singles

Een nieuw sociaal experiment ‘pear°’ neemt Instagram over. Het toevoegen van een peer aan je bio betekent dat je openstaat voor iets nieuws en dat je graag DM’s ontvangt van geïnteresseerden.

Nou – weten we dat ook weer! Dus als je een peertje voorbij ziet komen op het account van die ene leuke jongen of dame.. dan weet je wat te doen. Best handig.. want niemand gebruikt de peer-emoji voor iets anders. Wie eet er eigenlijk peer? Verrrrrry niche.

Instagram gaat voor de liefde

Toch is dit niet het enige wat je kunt doen om iemand te verleiden. Veel Gen-Z’ers zijn momenteel druk bezig om geheime berichten naar hun crush te versturen via de relatief nieuwe ‘Notes’-functie in de app door middel van geheime lettercodes. Sinds 5 april zijn er ruim 1,3 miljoen lettercodes gedeeld via Instagram Notes. Elke lettercode komt overeen met de eerste letter van een naam. Zolang je weet wat de codes betekenen, kun je ze gebruiken om subtiel (of niet zo subtiel) hints te geven aan je crush of vrienden. Meer weten?

Deze sneakers kun je met letterlijk alles combineren