Emma Toussain
Emma Toussain Love & Seks 20 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Instagram Notes is de nieuwe flirt-trend onder tieners, met deze code stuur jij een boodschap aan je crush

De dagen van briefjes doorgeven aan je beste vriend(in) of crush leken voorbij, totdat Gen Z een manier bedacht om een oude traditie nieuw leven in te blazen. De afgelopen weken heeft Instagram een trend waargenomen waarbij tieners de relatief nieuwe ‘Notes’ functie gebruiken voor een slimme, gecodeerde manier van flirten.

Aaaaaahhhh.. heb jij dit al gemerkt? En zo ja.. wat voor boodschap heb je dan gezien? 👀

Flirten via Instagram Notes

In december heeft Instagram een nieuwe functie uitgerold.. Notes. ‘Instagram Notes’ zijn bedoeld als kleine post-it notes die alleen je beste vrienden kunnen zien. De notitie verschijnt als een korte tekst in het berichtengedeelte van de Instagram-app. Op deze manier kan je informatie delen met specifieke mensen, zonder dat je volgers zien met wie je het precies deelt. Je ziet het waarschijnlijk wel vaak voorbij komen, maar ze hebben inmiddels ook al een hele andere functie gekregen.. flirten met je potentiële lover.

How to flirt in 2023

Maar hoe kan je deze functie gebruiken om te flirten met jouw crush? Daar komen geheime lettercodes om de hoek kijken. Sinds 5 april zijn er ruim 1,3 miljoen lettercodes gedeeld via Instagram Notes. Elke lettercode komt overeen met de eerste letter van een naam. Zolang je weet wat de codes betekenen, kun je ze gebruiken om subtiel (of niet zo subtiel) hints te geven aan je crush of vrienden. Een soort vintage romantiek, maar dan digitaal.

Het hoge gebruikscijfer kan worden toegeschreven aan de voorkeursmethode van Gen Z voor het creëren van intieme verbindingen online. Volgens het Instagram Trendreport 2023 voelt meer dan de helft van de Gen Z sociale mediagebruikers zich comfortabeler om zich online of via tekst kwetsbaar op te stellen dan persoonlijk.

Anna (18): ‘Ik verdien 5500 euro per maand met foto’s op Instagram, mijn vriendinnen zijn jaloers’