Demi Rutten
Demi Rutten Life 3 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Like, comment, follow: 5 tekenen dat Instagram een slechte invloed op je heeft

Tegenwoordig gebruiken we allemaal social media. Het is dé manier om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt in de wereld (hallo FOMO). Maar eerlijk is eerlijk, te veel tijd doorbrengen op Instagram is niet goed voor je. Herken je de volgende tekenen? Dan is het misschien verstandig om je telefoon wat vaker weg te leggen.

Als het je geen positief gevoel over jezelf geeft, heb je het niet nodig in je leven. 😉

5 tekenen dat Instagram een slechte invloed op je heeft

Instagram is alweer meer dan 10 jaar in ons leven, en boy wat houden we ervan. Mooi foto’s plaatsen, foto’s liken van je vrienden en op de hoogte blijven van alle juice en drama. De app is een onderdeel geworden van ons leven. Maar wanneer besteed je nou te veel tijd aan je telefoonscherm? Dit zijn tekenen dat Instagram een slechte invloed op je heeft.

1.Wanneer je een foto hebt geplaatst, hou je het aantal likes in de gaten

Zodra je een foto post, refresh je continu je app om het aantal likes in de gaten te houden. Het aantal likes bepaalt jouw humeur, en als het er weinig zijn ben je de rest van de dag chagrijnig.

2. Je wordt onzeker over je lichaam of leven door de Instagram foto’s van anderen

We plaatsen allemaal alleen de leuke dingen uit ons leven online (gelukkig verandert dit steeds meer). Bij het zien van de mooie vakanties of leuke relaties van anderen, word jij onzeker over jou leven. Laat staan hoe je je voelt bij bikini-foto’s van influencers.

3. Jij denkt aan Instagram, ook als je niet op je telefoon zit

Zelfs tijdens het Netflixen met je lover zit jouw hoofd bij alles wat je op dat moment mist op Instagram, of hoeveel likes je laatste foto al heeft.

4. Bij alles wat je doet, denk je na over hoe je daar een foto van kunt maken voor Instagram

Lunch met vriendinnen? Even een mooie foto maken. Wandeling met je lover? Niet zonder fotoshoot. Bij elke activiteit die je doet met je vrienden of lover wil jij eerst content maken voor je Instagram-account.

5. Bij elke melding die je krijgt, moet jij meteen kijken of het van Instagram is

Je telefoon licht op, en jij laat meteen alles vallen om te checken of het een like, reactie of nieuwe volger is. Als het dat niet is, ben je teleurgesteld en negeert het appje van je vriendin (daarvan was de melding dus).

Herken je deze punten? Dan is het zeker verstandig om Instagram wat minder vaak te openen. Vergeet niet dat jij geen Social Media nodig hebt om leuk gevonden te worden, en die Influencers zijn ook niet zo perfect als ze lijken. Jij bent perfect zoals je bent girl, vergeet dat niet! 😉

Lees ook: Demi Lovato’s TikTok-video over het gebruik van filters is een must watch