Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 15 okt 2014
Leestijd: 2 minuten

Je favo product bijna op? Zo krijg je zelfs het laatste restje eruit

Vervelend hè? Als er niets meer uit je flacon komt maar je ziet dat er nog een beetje in zit. Zonde om dat bodempje dure crème weg te gooien omdat het pompje niet helemaal tot onderaan reikt. Daarom hebben wij #beautyhacks voor je waarmee je zelfs de laatste druppel nog op kunt maken.

Lipgloss

Frustratie: Je laatste beetje Chanel lipgloss, hoe krijg je dat eruit? Je probeert met het kwastje nog zoveel mogelijk lipgloss van de randjes af te halen, maar je kunt al door de verpakking heenkijken. Alleen dat bodempje nog.
Hack: Pak een glas met warm water, leg daar je lipgloss ondersteboven in. Ongeveer tien minuten laten staan en je zult zien dat het laatste beetje lipgloss nu wel bereikbaar is met je kwastje.

Lipstick

Frustratie: Lipstick zit vaak in een mooie draaihouder. Je ziet dan nog het onderste beetje lipstick zitten, maar smeren kan niet meer. Wat nu?
Hack: Lepel het eruit met de achterkant van een klein lepeltje. Hou het vervolgens boven een kaars of zet je warme föhn erop en laat het smelten in een leeg palette of in een leeg lippenbalsem potje. Hierdoor kun je er gemakkelijk bij met je lippenkwastje.

Nagellak

Frustratie: Je kent ‘t wel, een dikke substantie die met geen mogelijkheid meer goed op je nagels te smeren is.
Hack: Ja, je kunt nagellak remover bij je nagellak voegen, het enige risico dat je loopt is dat de formule niet meer werkt en je na een half uur al afgebladderde nagels hebt. Koop daarom een nagellak verdunner die hier speciaal voor ontwikkeld is. Een paar drupjes is genoeg om je prachtige Dior nagellak weer tot leven te laten komen.

Mascara

Frustratie: Uitgedroogde mascara die niets anders doet dan klonteren is niet fijn.
Hack: Doe er een paar drupjes lenzenvloeistof in. Verricht wonderen en is niet schadelijk voor je ogen. (Let op: als je mascara ouder is dan een half jaar, is het aan te raden om ‘m gewoon weg te gooien voor je bacteriën in je ogen krijgt die ontstekingen veroorzaken)

Flacons

Frustratie: Net niet bij het laatste restje uit je flacon kunnen komen
Hack: Koop kleine dunne lange houten spateltjes. Ze lijken op een ijslolly stokje. Handig om al je restjes dure crème mee uit te lepelen.