Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 13 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Keratine vs. steam deep conditioning: alle verschillen en overeenkomsten

We hoeven niet langer voor thuiskapper te spelen en kunnen weer volop genieten van professionele behandelingen in de salon. Much-needed. Aan pluizig en dof haar hebben we allemaal een hekel, gelukkig bestaan daar genoeg behandelingen voor om vanaf te komen: de keratine of deep steam conditioning bijvoorbeeld.

Met beide behandelingen krijg je een mooi, verzorgd resultaat, en da’s wat we willen, maar wat zijn de verschillen? Wij zetten alle ins en outs op een rij!

Keratine vs. deep steam conditioning

Leuk en aardig dat we onszelf weer in de watten kunnen leggen in de salon, maar waar kies je dan voor? Tegenwoordig bestaan er allerlei behandelingen die hetzelfde resultaat lijken te hebben, maar is dat wel zo? Wij zetten alle overeenkomsten én verschillen tussen een keratinebehandeling en een deep steam conditioning op een rij.

Keratinebehandeling

Eerder schreven we al over waarom keratine onmisbaar is in je haar-routine. Ons haar bestaat voor een groot deel uit het stofje keratine, wat ervoor zorgt dat je haar gezond blijft. Maar doordat we hitte gebruiken, ons haar verven óf onze haren te ruw borstelen, kan je haar een tekort krijgen aan keratine.

Het resultaat? Broos, breekbaar en pluizig haar. Niet wat je wil. Een keratinebehandeling kan je beschadigde haar herstellen. Zo’n behandeling duurt ongeveer 1,5 uur tot 3 uur, maar dan ga je ook naar huis met een gevoegd, glanzend dakkie.

Het resultaat

Je hebt zo’n 8 tot 12 weken (2 tot 3 maanden, dus) plezier van de behandeling. Van uitgroeien is geen sprake, je slijt het eruit doordat je je haren wast, that’s all. Een grote fout die wordt gedacht over een behandeling met keratine, is dat het een straightening‘-behandeling is. Dat is niet waar.

Je krullen kunnen worden getemd en makkelijker handelbaar worden gemaakt, maar je haar wordt niet steiler van keratine. Het wordt gevoed en daardoor sterker, dus het zal wat zwaarder vallen.

Steam deep conditioning

Steam deep conditioning is een andere behandeling dan keratine. Het geeft je haar een boost geven en laat droog en beschadigd haar herstellen. Hoe? Het product wordt door middel van stoom diep in je haar overgenomen. Het resultaat? Ultieme hydratatie van binnenuit.

Dat klinkt als een leuk verkooppraatje, maar dat is het niet. Je haar wordt er echt glanzender en getemd door. Van een steam deep conditioning heb je zo’n 3 weken plezier.

De grootste verschillen

Oké, als alle informatie zo op een rijtje staat zie je misschien al wel wat overeenkomsten en verschillen tussen keratine en steam deep conditioning. Een keratinebehandeling zorgt ervoor dat je haar voor langere tijd onder controle blijft, met andere woorden: minder pluizig en makkelijker handelbaar is.

Een steam deep conditioning heeft korter resultaat, maar is daarentegen wel geschikt voor elk haartype. Of je nou je haarkleur een boost wil geven (ja, dat kan) of een diepe hydratatie kan gebruiken omdat je droge lokken hebt, het kan allemaal.

Zijn jouw krullen dof en pluizig? Dan is de Curly Girl methode misschien iets voor jou