Demi Rutten
Demi Rutten Life 30 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Pak de tissues er maar bij: dit ga je merken van het seizoen van de Kreeft

Voel jij je extra emotioneel de laatste dagen? Dat is heel logisch, want sinds 21 juni zitten we in het seizoen van de Kreeft. Dit betekent dat we hoog in onze emoties zitten, en extra zorgzaam en huiselijk worden. We praten je bij over wat het seizoen van de Kreeft met je kan doen.

En ja, ook als jouw sterrenbeeld geen Kreeft is merk je hier iets van. 😉

Dit merk je van het seizoen van de Kreeft

De zon staat sinds 21 juni in het sterrenbeeld Kreeft. Yeay voor alle Kreeften, want je bent (bijna) jarig! Maar dat is niet alles wat dit betekent, want iedereen merkt iets van het seizoen van de Kreeft.

Van Tweeling naar Kreeft

In het seizoen van de Tweeling (dat hiervoor kwam) hebben we veel behoefte gehad aan verbinding en veel sociale contacten gehad. Dit, en alle bijkomende drama, kost natuurlijk veel energie. Het seizoen van de Kreeft is dan ook een beetje jouw tijd om daarvan bij te komen.

Een Kreeft is namelijk graag thuis, of dat nou alleen is of in het gezelschap van geliefden, en houdt van knusheid en lekker cocoonen. Daarnaast houdt een Kreeft van veiligheid en comfort- en dat gaat natuurlijk goed samen met thuis zijn.

Dit is dus hét perfecte seizoen om van je huis helemaal jouw plekje te maken. Schilder je muren, koop een nieuwe bank of houdt een grote schoonmaak.

Contacten

Ook is Kreeftenseizoen het moment om te kijken naar je (nieuwe) contacten en welke daarvan het waard zijn om in te investeren. Misschien maak je van je scharrel wel je boyfriend/girlfriend of maak je een diepere connectie met een vriend/vriendin.

Emoties

Oh ja, voordat we het vergeten: je gaat mega emotioneel zijn deze periode. Sorry, je kunt er niks tegen doen. De Kreeft is een waterteken en daardoor super emotioneel. Ze laten zich leiden door hun emoties, wat soms voor wisselende stemmingen kan zorgen. Reken dus op minimaal één emotionele explosie tijdens het Kreeftenseizoen.

Probeer je hysterie in dat geval niet te veel te uiten op je geliefden en tel even tot 10 (of 100, of 200). Vergeet niet dat jij zelf in de hand hebt hoe je je voelt, en die tegenslag niet het einde van de wereld is. Probeer ondanks de emoties het beste uit het seizoen van de Kreeft te halen, want het kan je veel moois opleveren. 😉

Lees ook: Moeite met nee zeggen? Zo doe je het zonder je schuldig te voelen