Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 2 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

14 geniale tips als je je haar gaat krullen met de krultang

De krultang is een geweldige uitvinding. Ermee aan de slag gaan is af en toe nog een beetje moeilijk. Deze tips helpen je om de perfecte krul te krijgen.

1. Kies de juiste krultang voor je haar

Je kunt kiezen uit:

  • Keramische krultang – beschermt je haar tegen de hitte en maakt het zacht
  • Toermalijn krultang – stoot 6 keer zoveel negatieve ionen uit om je haar zacht en glanzend te maken
  • Titanium krultang – zorgt dat je haar niet afbreekt en voorkomt dat je haar in de klit raakt
2. Bepaal wat voor krul je wil voor je een krultang aanschaft

Hoe breder je krultang, hoe groter je waves zullen worden.

3. Kort haar? Gebruik een smalle krultang

Met een brede krultang kun je met kort haar geen krullen maken. Zorg er daarnaast voor dat je de krultang naar beneden richt. Zo voorkom je dat je haar teveel opkrult waardoor je opeens wel heel erg kort haar hebt.

4. De manier waarop je je haar om je krultang heen draait bepaalt je krul

Los, strak of opgerold. Het heeft allemaal effect.

5. Weinig tijd? Krul je haar terwijl je een paardenstaart in hebt

Je zult zien dat je zo veel sneller klaar bent. Je kunt de paardenstaart laten zitten of ervoor kiezen om je elastiekje eruit te halen voor losse nonchalante waves.

6. Richt de clip naar voren om je krullen gemakkelijker in te draaien

Gebruik je wel de clip van je krultang? Richt de clip dan naar voren om je krul makkelijker in te kunnen draaien.

7. Meer volume creëer je door je krullen van je gezicht af te draaien

Lauren Conrad draait hier haar krultang van haar gezicht af om zoveel mogelijk volume te creëren. Draai je in de richting van je gezicht dan krijg je juist minder volume.

8. Kies de juiste temperatuur

Heb je dun en fijn haar? Zet je krultang dan op de laagst mogelijke temperatuur. Als je dikker haar hebt kun je gaan voor de middelweg. Vrouwen met ontzettend dik haar kunnen gaan voor de heetste stand. Pas hier wel mee op. Ga er niet vanuit dat de hoogste stand altijd zorgt voor langer houdende krullen. Kies de juiste hitte voor jouw haar, anders kun je je haar verbranden.

9. Afdrukken van de clip? Verwijder ‘m

Vaak zie je dat kappers de clip van een krultang nooit dichtdoen maar openhouden. Dit doen ze om te voorkomen dat er een knik in je haar komt. Je kunt vaak de clip er ook afschroeven. Handige DIY tip.

10. De manier van het drogen van je haar heeft invloed op je krullen

Als je je haar föhnt zul je een mooiere rondere slag krijgen. Als je je haar eerst stijlt, krijg je nonchalante waves die minder erg krullen.

11. Zet de krul direct vast als je ‘m van de tang afhaalt

Normaal ben je misschien gewend om de krultang eruit te halen en de pluk te laten hangen. Hou echter de krul vast en pin ‘m vast met ‘n speldje. Als je je hele hoofd hebt gehad kun je langzaam speldje één er weer uithalen en dan nummer twee enzovoorts. Je krul heeft zo de tijd gehad om af te koelen in krulstand waardoor de krul langer zal blijven zitten.

12. Verticaal of horizontaal

Als je je krultang verticaal houdt krijg je lossere waves dan wanneer je je krultang horizontaal houdt. Voor de nette krul hou je ‘m dus horizontaal, voor de losse krul verticaal.

13. Het krullen van je pony

Voor een mooi gekrulde pony draai je je krultang van je gezicht af en haal je de krultang richting de achterkant van je hoofd er weer uit. Kortom zorg dat je uit de richting van je gezicht te werk gaat.

14. Schoonmaken

Het schoonmaken van je krultang is heel belangrijk. Warm de krultang op, haal de stekker eruit en ga er vervolgens overheen met een vochtig doekje. Pas op dat je je vingers niet verbrand.