Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Love & Seks 29 nov 2019
Leestijd: 4 minuten

Als je deze signalen herkent is je date niet op zoek naar een serieuze relatie

YES! Je hebt een geweldig leuk persoon gevonden waar je al een tijdje mee aan het daten bent. Jullie hebben het gezellig, de seks is geweldig en lachen wat af. Kinkt bést als een potentiële lover.

Ondanks dat we allemaal vrij blanco het date-leven in gaan, krijg je na verloop van tijd toch vragen. Vaak is dit na ongeveer drie maanden. Je vraagt je af of het iets kan worden en of je date dat ziet zitten.

Je date zit niet te wachten op een serieuze relatie

Onzekerheid tijdens de periode dat jullie aan het daten zijn is doodnormaal. Het wordt nog vervelender als jij wél een relatie ziet zitten en je date het nogal in het midden laat.

Gelukkig is er een checklist met tekenen waaruit jij kunt herleiden hoe je date over jullie daten denkt:

1. Jullie hebben nooit een betekenisvolle date

Tuurlijk, jullie dates zijn leuk. Maar het is niet zo dat hij of zij je meeneemt op écht betekenisvolle dates. Vaak hangen jullie een beetje thuis en eindigt de date in bed. Helemaal leuk natuurlijk, maar als iemand jou als vriendin wil dan doen ze meer moeite dan dat.

2. Hij of zij houdt je achter bij zijn familie

Ondanks dat jullie al een tijdje met elkaar aan het daten zijn houdt hij of zij je achter bij zijn familie. Hij deelt weinig over zijn familie en stelt nooit voor om even een drankje met zijn broer of zus te doen. Dit soort dingen hebben ook geen haast. Maar als hij of zij je echt leuk vindt dan wil hij uiteindelijk niets liever dan jou vol trots laten zien aan zijn familie.

3. En ook bij je vrienden

Je weet misschien de naam van zijn beste vriend maar daar is ook alles mee gezegd. Jullie zien elkaar wel eens na het stappen. Maar het is niet zo dat je date vraagt of je gezellig mee gaat zodat je zijn of haar vrienden kunt ontmoeten. Terwijl jij niet kunt wachten totdat je besties je date zien. Herkenbaar? Krab jezelf dan even achter de oren.

4. Hij of zij houdt gesprekken graag luchtig

Jullie gesprekken zijn leuk en lachen veel af. Maar echt diepe gesprekken gaat je date niet met je aan. Valt het je op dat zodra je doorvraagt je date vaag antwoord? Dan is het een teken dat hij liever niet zijn diepste gevoelens en gedachtes met jou deelt.

5. Soms ontstaat er opeens radiostilte

Jullie hebben een geweldige leuke avond met elkaar gehad en opeens reageert hij maar liefst 48 uur niet op je Whatsappje. Jij natuurlijk onzeker want je vraagt je af wat hij uitvreet. Meid, als hij jou écht leuk vindt dan wil hij niets liever dan elke dag contact. Dat is immers wat verliefdheid met je doet.

6. Er wordt weinig waarde gehecht aan gemaakte afspraken

Valt het je op dat je date je gerust een paar uur van te voren afzegt? Of nou ja, het is meer een mededeling ‘dat de dag even anders is gelopen’. Besef jezelf dat dat niet hoort als je echt gek bent op iemand. Jij doet het immers ook niet en je had rekening gehouden met de date.

7. Soms word je last minute opgepiept

Ook dit is onderdeel van daten als hij of zij niet echt een serieuze relatie wilt. Je krijgt opeens om 23:00 uur ‘s avonds een Whatsappje met de vraag of je wilt afspreken. Pas op dat dit niets meer is dan een booty call wat voor hem plezier is en voor jou resulteert in een gebroken hart. Verdien je niet.

8. Er wordt nooit gesproken over ‘wij’

Omdat hij simpelweg na jullie date avontuur weer verder gaat als ‘ik’. Pas dus op voor dit type date want voordat je het weet is je hart gebroken die nooit voor jou gaat kiezen.

PS. bovenstaande tekenen wil niet direct zeggen dat je date een slecht persoon is. Maar het is goed om na te denken of jullie beide dezelfde verwachtingen hebben van jullie tijd samen. Verschilt dit te veel? Focus je dan weer op jezelf én op een volgende lover die wel openstaat voor serious stuff.

Meer over daten: