Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Love & Seks 6 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Heb je liefdesverdriet? Een psycholoog raadt aan om zo snel mogelijk weer gaan daten

Wie heeft het niet gehad: liefdesverdriet. Het lijkt alsof je wereld is ingestort en dat het nooit meer goed komt met je. Hulp is nabij, want volgens psychologen is daten de nieuwe remedie tegen een gebroken hart.

Daten? Ja vriendin, daten. Het is je vast altijd afgeraden door je omgeving. Want je moet eerst zelf weer back on track zijn en bla bla bla. Volgens psychologen is dit onzin en wij geloven dit graag.

Daten is de beste lijm voor een gebroken hart

Liefdesverdriet geeft je buikpijn, een constant gespannen gevoel en maakt je neerslachtig. Het kan zelfs zó erg zijn dat je er letterlijk ziek van bent. Maar vriendin, deze psychologen beweren dat het een geweldig idee is om zo snel mogelijk te gaan daten.

Daten zorgt voor een boost

Volgens de psycholoog Dr Winch is daten na een gebroken hart een goed plan. Volgens hem zorgt het er namelijk voor dat je sneller dan ooit over je ex heen komt. Ook geeft Dr Winch toe dat het misschien als een verkeerde keuze voelt, maar een nieuw, fris persoon kan jou nu ietwat lage zelfbeeld een boost geven. Daarnaast realiseren onze hersenen ook dat er méér vissen in de zee zwemmen.

Go for it girl

Zie het daten als de perfecte afleiding en wie weet vind je ook nog eens de ware? Ga de kroeg in, installeer Happn én ga er voor meid.

Meer over liefdesverdriet:

Independent.co.uk