Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Beauty en Style 28 nov 2019
Leestijd: 4 minuten

Blondines opgelet! Natural highlights zijn dé manier om je blonde lokken lang mooi te houden

Als blondine wil je maar één ding: je blonde lokken zo lang mogelijk mooi houden. Ben je van nature niet gezegend met blond haar en heb je Moeder Natuur een handje geholpen met haarverf? Dan weet je dat blond haar mooi houden een hele klus is. Geen paniek, Beautify heeft dé tip voor je: natural highlights.

Wanneer je je haren blondeert wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk mee doen. Natural highlights zijn dé manier om je haar gezond en blond te houden.

Blond haar verven

Helaas groeit het geld niet aan bomen en kan jij het je waarschijnlijk ook niet permitteren om elke maand een hele highlight te zetten bij de kapper. Daarnaast is je haren verven natuurlijk nooit goed voor de kwaliteit van je kapsel. Kortom: we willen zo min mogelijk naar de kapper en zo lang mogelijk genieten van onze kleur.

Maar nu de wintermaanden eraan komen, merken we toch dat we toe zijn aan weer een nieuw kapsel. Bij deze frisse temperaturen hoort ook een opgefrist kapsel, toch? Verf je je haren blond of ben je dit van plan? Dan zijn natural highlights dé manier om lang van je nieuwe kapsel te genieten.

Wat zijn natural highlights?

Beautify’s Tessa ging langs bij Rob Peetoom in Utrecht om erachter te komen wat deze verftechniek precies inhoudt. De eerste tip die de haarstyliste hier gaf was dat je altijd een adviesgesprek moet aanvragen voordat je je haar gaat verven.

Veel kappers houden niet per se rekening met de kwaliteit van je haar, wat zomaar uit kan lopen tot een haarfiasco (lees: je lange lokken die enorm afbreken). Tijdens een adviesgesprek kan je jouw verwachtingen delen en kan de kapper je vertellen of deze verwachtingen realistisch zijn. Je kan er namelijk donder op zeggen dat van zwart haar naar espresso blond haar gaan in één keer niet helemaal haalbaar is.

Love when @hairbyhaleyo works her magic ✨✨✨?????? ? ? ?

4,577 Likes, 80 Comments – brit harvey ??????????☁️☁️???? (@brit_harvey) on Instagram: “Love when @hairbyhaleyo works her magic ✨✨✨?????? ? ? ?”

De verftechniek

Goed, door naar de natural highlights. Bij het zetten van natural highlights wordt vooral rekening gehouden met de kwaliteit van je haar. Het is een tijdloos kapsel dat altijd prachtig staat.

Daarnaast wordt er bij het zetten van deze highlights gebruik gemaakt van de visgraattechniek: hele kleine plukjes worden diagonaal geverfd. Het resultaat van een simpele highlight is vaak dat je rechte, geblondeerde plukken krijgt. Bij natural highlights is het effect juist een stuk subtieler en zachter.

Naast dat je geblondeerde haar er een stuk zachter uitziet, is er nog een voordeel aan natural highlights. Je doet er namelijk veel langer mee. De plukjes worden op verschillende hoogtes ingezet, waardoor je minder snel een harde uitgroei krijgt. Want eerlijk is eerlijk, er is niets erger dan na drie weken al een enorme uitgroei zien.

De juiste producten

Bij Rob Peetoom werd deze natuurlijke haarstijl gecreëerd door middel van een verf van Redken én de Shades toner van Redken. Shades EQ is een demi-permanente haarkleur die wordt gebruikt om te tonen, wat vaak nodig is als je je haar oplicht (die gele gloed moet zo snel mogelijk verdwijnen). Shades EQ laat je tien minuten zitten als toner en twintig minuten als spoeling, waardoor je er verschillende looks mee maakt.

Een goede verzorging na het wassen is natuurijk ook enorm belangrijk. Het is zonde om je blonde haar meteen te verpesten door de verkeerde of geen producten te gebruiken. Na het verven werd Tessa’s haar daarom gestyled met de Redken One United All-In-One Multi-Benefit Hair Treatment. Dit product geeft het haar de verzorging dat het nodig heeft om eruit te springen.

Omdat het tijdens deze koude maanden buiten enorm vochtig is, werd ook de Redken Frizz Dismiss gebruikt. Dit product geeft je haar een prachtige glans én zorgt ervoor dat het niet omhoog knispert tijdens vochtig haar.

Tips om blond haar mooi te houden

Tessa’s haar zag er weer helemaal fris uit en dankzij deze behandeling gaat het ook weer een hele tijd duren voordat ze terug moet naar de kapper. Maar na het kappersbezoekje ben je er nog niet. De goede verzorging van blond haar zorgt ervoor dat de kleur mooi blijft.

Tijdens het verven komen er altijd gele ondertonen vrij. Het is daarom belangrijk dat je je haar blond houdt door de juiste zilvershampoo te gebruiken. Bij Rob Peetoom werd gebruik gemaakt van de Blondage Lijn van Redken. Deze zilvershampoos halen de gele ondertonen uit je haar en versterken je haar dankzij de proteïne die in de producten zit.

Wil je écht lang van je blonde haar genieten? Gebruik dan eens in de maand een goed masker voor blond haar. De Redken Color Extend Blondage Express Anti-Brass Mask houdt je haar koel en verzorgt ook nog eens. Als dat er niet voor zorgt dat jouw kapsel het hele najaar goed zit, weten we het ook niet meer.