Redactie
Redactie Life 29 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

8 leugentjes om bestwil die je gebruikt als je liever op de bank wil zitten met een dekentje

Je hebt al twee weken een date met iemand op de planning staan, maar op de dag zelf heb je écht geen zin om te gaan. Overdag droom je alleen maar van een avond op de bank met een deken, chocola en je beste vriend Netflix. Dus wat doe je? Je zegt waarschijnlijk af. Grote kans dat je de volgende acht leugens om bestwil dan eens hebt gebruikt.

Natuurlijk is het niet netjes om je plannen met iemand af te zeggen. Maar eerlijk is eerlijk, jij hebt ook weleens een smoesje gebruikt. En grote kans dat het één van onderstaande punten is.

Leugens om bestwil die je gebruikt als je niet wil afspreken

Het zou veel beter zijn als we eerlijk zeggen ‘nee, ik kan vanavond niet want ik heb tijd voor mezelf nodig’. Daar heeft iedereen meer aan. Maar omdat het een proces is om op deze plek van self love te komen, heb je ongetwijfeld deze smoesjes weleens gebruikt:

1. Ik heb een dubbele afspraak gemaakt

Tja, als die andere afspraak echt belangrijker is, dan is het niet anders dan dat deze date verplaatst moet worden.

2. Ik ben vergeten om onze afspraak op te schrijven

Deze is ook zuur: zogenaamd vergeten zijn om jullie plannen op te schrijven. Uiteraard heb je nu ineens al andere plannen, waardoor jullie afspraak echt niet door kan gaan.

3. Ik moet onverwachts werken

Hier valt niks tegen in te brengen. Behalve als je zegt dat je moet werken op een tijdstip waarop je nooit hoeft te werken. Dan gaat je geloofwaardigheid eraan.

4. Ik ben ongesteld geworden

Met een vrouw die ongesteld is geworden moet je geen problemen zoeken, dat weet iedereen. Vooral als je normaal gesproken er heel veel last van hebt, is het meer dan logisch dat je thuis wil blijven.

5. Ik ga vanavond al bij mijn ouders eten, oeps

Dit is in de categorie dubbele afspraak maken. Als je hebt afgesproken om naar je ouders te gaan om te eten, dan is dat belangrijker dan een andere afspraak, toch?

6. Ik heb vannacht slecht geslapen

Slecht slapen is niet goed voor je, dus anderen begrijpen dat je zou cancelen om bij te slapen. Dat je eigenlijk gaat Netflixen is dan iets wat je achter hebt gehouden.

7. Ik verwacht een pakket vanavond

Dit is een zure smoes om te gebruiken, maar het is ongetwijfeld in je opgekomen. Wachten op de pakketbezorger, terwijl je deze week voor de verandering een keer niks hebt besteld.

8. Ik moet thuis blijven voor de glazenwasser

De glazenwasser komt z’n geld ophalen, dus tja… De afspraak kan echt niet doorgaan. Net als de andere leugens om bestwil is het geen fijne smoes om te gebruiken, maar je hebt ‘m ongetwijfeld eens gebruikt.

Omdat het niet helemaal fair is om een smoesje te gebruiken, raden we je aan om voortaan gewoon eerlijk te zijn. Leer hier hoe je nee leert zeggen tegen anderen.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen: