Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lifestyle 5 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

De vrijheid vieren in Amsterdam? Dit zijn de leukste evenementen op 5 mei

Het begint eindelijk zomers weer te worden en dat betekent dat de lente officieel van start is. Eén ding dat bij ons gekoppeld staat aan de start van de lente, is Bevrijdingsdag. Wil jij vandaag de vrijheid vieren in Amsterdam? Dan zijn dit de leukste plekken om naartoe te gaan.

Dit zijn de leukste evenementen in Amsterdam op 5 mei

Door heel de stad is het feest te proeven, welke kant ga jij op?

Het Vrije Westen | Westerpark

Vanaf 14:00 tot 21:30 luister je naar livemuziek in het Westerpark: de perfecte plek om je vrijdagmiddagborrel op tijd te starten. Mossel & Gin (één van onze favorieten) zijn ook van de partij en in de avond opent de WesterUnie haar deuren. Het beste aan alles: je loopt voor €0 het terrein op.

Liberté Liberté | Lofi

De organisatie van ZeeZout Festival komt dit jaar met nog een festival, namelijk een bevrijdingsfestival. Wie in is voor wat funky plaatjes is bij Liberté Liberté aan het juiste adres. Onder andere Dam Swindle, Mall Grab en Philou Louzolo draaien er.

Donauweg 11, Amsterdam | tickets

Het Amsterdams Verbond | Olympisch Stadion

Een gouwe ouwe op 5 mei is natuurlijk Het Amsterdams Verbond. Ondanks het feit dat het festival de afgelopen jaren enorm is opgeschaald, weet je zeker dat jij hier een onwijs gezellige dag gaat hebben. Verschillende favoriete organisaties en locaties uit Amsterdam verzamelen zich hier om er een knalfuif van te maken.

Olympisch Stadion 2, Amsterdam | tickets

Zonnewijs | Helling 7

Bij Helling 7 in Noord eet je niet alleen heel lekker, je kunt er ook goed dansen. Morgen vindt festival Zonnewijs plaats op de fijne locatie. Als je zin hebt in een gezellig, maar niet te massaal feestje, dan is Zonnewijs de ideale planning.

Tt. Melissaweg 57, Amsterdam | tickets

Ken jij een leuk feestje dat hier nog niet tussen staat? Stuur ons een berichtje op Instagram.