Demi Rutten
Demi Rutten Love & Seks 28 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Luduvudu? Zo genees je een gebroken hart binnen no-time

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: je bent tot over je oren verliefd op je lover, en ineens maakt hij/zij het uit. Het gevolg is een gebroken hart en heel veel tranen. Maar hoe kom je nou over een gebroken hart heen? Beautify heeft natuurlijk het antwoord voor je.

Tijd heelt alle wonden, dus ook een gebroken hart. 😉

Zo genees je een gebroken hart

Er zijn maar een paar dingen zeker in het leven, en een gebroken hart krijgen is er daar één van. Maar hoe kom je hier nu het snelst en makkelijkst overheen, zonder je gevoelens weg te stoppen? Wij hebben tips voor je waarmee je jouw gebroken hart binnen no-time geneest.

1. Neem tijd om te rouwen

Net als een overlijden, is het verbreken van een relatie ook een verlies. Het is dus heel normaal dat je tijd nodig hebt om hierover te rouwen. Gun jezelf die tijd om er verdrietig over te zijn.

2. Stel gezonde grenzen voor jezelf

Het is moeilijk om een break-up te verwerken, als je nog continu contact hebt met je ex of dingen doet die je aan hem/haar herinneren. Stel hierin dus grenzen voor jezelf en zoek die ook niet te veel op. Anders geneest je gebroken hart nooit.

3. Investeer in jezelf

Het beste dat je kunt doen om over een gebroken hart heen te komen, is de beste versie van jezelf worden. Investeer tijd in die nieuwe hobby of begin met die nieuwe sport. Doe dingen waar jij een beter, slimmer, knapper of gezonder mens van wordt. Wedde dat je je meteen veel beter voelt?

4. Schrijf je gevoelens op

Schrijven is een therapeutische manier van je gevoelens verwerken. Schrijf alles op dat in je opkomt of wat je dwars zit. Door het op te schrijven, haal je het uit je hoofd en zo voelt het alsof het geen last meer voor je is.

5. Schrijf een brief naar je ex

En nee, deze ga je niet echt versturen. Schrijf alles op wat je nog zou willen zeggen tegen hem/haar en verscheur of verbrand de brief daarna. Wedden dat je gebroken hart zo genezen is?

6. Zoek niet naar afsluiting

Heel simpel, soms krijg je in het leven niet de afsluiting die je wil. Ga er dus ook niet hopeloos naar op zoek als je de relatie niet hebt kunnen afsluiten hoe jij het zou willen. Leg je neer bij de situatie, des te eerder geneest jouw gebroken hart.

7. Zoek afleiding

Nogmaals: zoek nieuwe hobby’s en bezigheden. Leidt jezelf af, zodat je niet eens tijd hebt om verdrietig te zijn over je break-up. Binnen no-time is je gebroken hart genezen. My ex who?!

Lees ook: Herkenbaar: hierover hebben stelletjes het meest ruzie