Demi Rutten
Demi Rutten Life 19 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Een echt maanmeisje: leven volgens de cyclus van de maan- zo doe je het

Leven met de maan: het klinkt zo hocuspocus, maar eigenlijk is het heel slim om dit te doen. Als je jouw doelen afstelt op de cyclus van de maan, is de kans groter op succes. Wie wil dat nou niet? Wij leggen je uit hoe je kunt leven volgens de cylcus van de maan- en wat het je kan brengen.

Wist je dat vrouwen qua cyclus afgesteld zijn op de maan?

Zo leef je volgens de cyclus van de maan

Net als dat de maan invloed heeft op eb en vloed, heeft het ook invloed op ons mensen. Hoeveel vrouwen ken jij die op of rond de volle maan ongesteld zijn? Precies. Dit komt omdat wij vrouwen afgesteld zijn op de cyclus van de maan, terwijl mannen afgesteld zijn op de cyclus van de zon.

Onze maatschappij is (ofcourse, zucht) ingericht op de cyclus van de zon, dus die van mannen. Dit zorgt ervoor dat wij eigenlijk altijd uit onze natuurlijke cyclus zijn, door in deze maatschappij te werken en leven. Gelukkig is er iets dat je kunt doen om jezelf weer in balans te brengen.

Maancyclus

Je hebt er vast weleens over gehoord, maar leven volgens de cyclus van de maan is dus echt een ding. En nee, niet alleen voor spirituele whoohoo- mensen, maar ook voor jou en mij. Het kan er namelijk voor zorgen dat jij al je doelen veel makkelijker bereikt. Wij leggen het je uit.

Nieuwe maan

De cyclus begint met een nieuwe maan. Dit staat voor een frisse start, en is de perfecte tijd om je doelen te stellen voor deze cyclus. Ook is het een tijd om schoon te maken en oude lasten los te laten.

De jonge maansikkel/wassende maan

In deze periode na de nieuwe maan, die tussen de 3 en 7 dagen duurt, begin je met je doelen en manifestaties in werking te zetten. Denk vooral veel aan je doelen en hoe je die zou willen verwezenlijken.

Het eerste kwartier

Deze fase begint 1 week na de nieuwe maan. In deze fase kan je wat tegenslag voelen, waar je doorheen moet om je doelen te bereiken. Geef niet op, maar bedenk een actieplan om hier doorheen te komen.

De wassende maan fase/gibbous maan

Laat je angst je niet tegenhouden in deze fase en blijf doorgaan.

Volle maan

Tijdens de volle maan zie je de eerste uitkomsten van je doelen en manifestaties ontstaan. Het is nu alles of niets.

De afnemende maanfase

Dit is de fase om te ontspannen. Je doelen zijn aan het werken voor je en nu is het tijd om je erbij neer te leggen en weer even goed voor jezelf te zorgen.

De laatste kwartierfase

Tijdens deze laatste fase tot de nieuwe maan is het tijd om los te laten wat niet voor jou werkt, en te bepalen wat je wel meeneemt naar de volgende cyclus. Je hebt nu alle tijd om te rusten, los te laten wat je niet meer dient en je voor te bereiden op de nieuwe maan.

Rituelen

Er zijn verschillende soorten rituelen die je kunt doen op de nieuwe- en volle maan. Wat veel mensen doen is hun doelen opschrijven, maar dit werkt bijvoorbeeld ook voor de dingen die je wil loslaten.

Eén ding is zeker, jouw doelen zijn veel sneller bereikt als je het aan de maan overlaat. 😉

Lees ook: Oh oh: Pluto gaat de komende 6 maanden in Retrograde- en dit betekent het voor jou