Demi Rutten
Demi Rutten Life 30 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Oh oh: Pluto gaat de komende 6 maanden in Retrograde- en dit betekent het voor jou

Eerder legde we je al uit wat Mercury Retrograde is, maar dit kan bij alle planeten gebeuren. De planeet Pluto is op het moment namelijk ook in Retrograde, sinds 27 april, en dat kan voor nogal wat verandering gaan zorgen. Wij leggen je uit wat dit voor jou betekent.

En ja, het duurt echt 6 maanden, dus bereid je voor. 😉

Pluto gaat de komende 6 maanden in Retrograde

Voor de astrologie lovers onder ons, de komende 6 maanden gaat er veel verandering aankomen. De planeet Pluto is namelijk sinds 27 april in Retrograde.

Eerder legde we dus al uit dat dit betekent dat de planeet ‘achteruit draait’ in plaats van vooruit net als de rest. Dit is een optisch bedrog, maar het betekent vooral dat de invloed van de planeet op ons tijdens een Retrograde veel groter is.

Pluto

Pluto is de planeet van macht, autoriteit, ego en geheimen. Daarnaast staat de planeet nu in Steenbok, en dat sterrenbeeld staat voor strategie, discipline, zakelijke keuzes en rijkdom.

Ook wordt Pluto gezien als de planeet van Karma. Dingen zullen de komende tijd dus op hun plek vallen en er zullen harde lessen geleerd worden. Dit ook omdat Pluto van verandering houdt, en de planeet graag onze geheimen aan het licht brengt. Alles wat je de komende tijd gaat leren over jezelf en de mensen om je heen, gaan jou dus veranderen als persoon.

6 maanden

Over 6 maanden, op 7 oktober, is de Retrograde van Pluto over, en zou deze ‘transitie’ voorbij moeten zijn. Kijk er dus niet gek van op als je leven op zijn kop lijkt te staan de komende maanden, dit komt allemaal goed. En vergeet niet, het is voor je eigen bestwil. Deze periode is bedoeld als groei voor ons allemaal, probeer er dus ook alles uit te halen voor jezelf.

Kijk goed naar je baan, past het wel echt bij jou en is het wat je graag wil? Loopt je relatie nog wel zoals je zou willen of worden er grenzen overschreden? Welke vriendschappen zijn het waard om vast te houden en welke niet? Nu is de tijd om daar over na te denken.

Wil je meer weten over de planeten en sterren? Probeer dan het boek Leven Met De Sterren van Yasmin Boland. 

Lees ook: Oeps: volgens Tiktok hebben we allemaal het verkeerde sterrenbeeld