Demi Rutten
Demi Rutten Life 10 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Wat is Mercury Retrograde? We leggen het je uit

Je hebt het vast weleens iemand horen zeggen of het ergens gelezen. Mercury Retrograde zou de reden zijn voor pech of ongeluk. Maar wat betekent dit nou eigenlijk? Wij leggen het je uit.

Zo ben je er voortaan in ieder geval op voorbereid.

Wat is Mercury Retrograde?

Dat het heelal en zijn planeten veel invloed heeft op onze kleine aarde wisten we al. We hebben niet voor niets sterrenbeelden en er zijn veel vrouwen bij wie hun menstruatiecyclus gelijk loopt met de maancyclus. Er is naast de maan nog zo’n planeet die veel invloed heeft, maar vaak in negatieve zin, en dat is Mercurius.

Mercury Retrograde dus, betekent dat de planeet Mercurius in tegengestelde richting van de aarde beweegt. De planeten draaien van oost naar west om de zon, maar als Mercury in Retrograde is draait Mercurius dus van west naar oost om de zon. Of zo lijkt het, wetenschappers zijn er nog niet helemaal over uit of dit werkelijk zo is, of dat Mercurius gewoon langzamer draait dan de aarde en het daardoor zo lijkt. Maar goed, dat is weer een ander verhaal.

Wat doet het?

Dit fenomeen gebeurt zo’n drie of vier keer per jaar en wij mensen kunnen daar nogal wat last van hebben. Mercurius is de planeet van communicatie, reizen, leren en technologie. Tijdens Mercury Retrograde is de kans dus groter dat je problemen hebt met je telefoon, laptop of wifi of er miscommunicatie ontstaat tussen jou en je lover. Helemaal wetenschappelijk bewezen is het niet, maar toeval bestaat niet toch? En wat voorzichtiger zijn als Mercury in Retrograde is kan geen kwaad.

Het zekere voor het onzekere

Neem als Mercury in Retrograde is gewoon even wat minder risico’s. Koop geen nieuwe telefoon, laptop of auto en let extra goed op de apparaten die je al hebt (is dat telefoonhoesje wel echt zo stevig als die lijkt?). Maak ook geen grote keuzes als het gaat om werk of je relatie en check bijvoorbeeld je vlieg- of treintijden een extra keer. Je kunt het nooit zeker genoeg weten.

Mocht je nu alsnog pech hebben, haal dan gewoon even diep adem en zeg tegen jezelf ‘dit gaat vanzelf voorbij’. Want Mercury Retrograde is maar een fase en gaat (ja echt) vanzelf voorbij. En het kan ook best handig zijn toch? Je kunt die ruzie met je lover er op afschuiven of het feit dat je telefoon kapot is (ook al weet je dat je hem toch echt zelf hebt laten vallen op de stoeptegels). Hoe positiever je blijft denken, hoe minder Mercurius je dwars kan zitten. 😉

Meer over het heelal