Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 5 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Nieuwe maan komt eraan: dit is waarom dat dé tijd is om doelen te stellen

Je voelt je misschien een enorme zweefteef als je er iets mee doet, maar nieuwe maan is hét moment om te beginnen met je nieuwe doelen of projecten. En laat de volgende nieuwe maan nou al op 11 februari zijn.  Kom maar op met die nieuwe start.

Wil je wel beginnen maar weet je niet hoe? Geen zorgen. Wij leggen je precies uit hoe het allemaal werkt en wat je het beste kan doen tijdens nieuwe maan.

Doelen stellen tijdens nieuwe maan

Oké, maar wat houdt nieuwe maan precies in?  Nou, het is het begin van een nieuwe maancyclus. Kort gezegd bouwt de energie en invloed van de maan tussen nieuwe maan en volle maan op. Nieuwe maan is het begin, de geboorte, en volle maan is het hoogtepunt, dus het punt waarop je ‘in volle bloei’ staat. Tussen volle maan en nieuwe maan bouwt deze energie weer af en dat is dan meer een tijd voor loslaten.

Nieuwe maan wordt ook wel gezien als een nieuwe start die we om de (ongeveer) 28 dagen krijgen van moeder natuur. Hoe awesome is dat? Daarom is dit dus hét perfecte moment om te beginnen met je doelen. Wil je voortaan elke dag yoga gaan doen? Gezonder gaan eten? Meer boeken lezen? Begin ermee tijdens nieuwe maan.

Oké maar hoe dan?

Sommige van deze stappen gaan wat zweverig klinken, we know, maar ze kunnen je wel helpen bij het stellen van je doelen. Laten we beginnen.

1. Gooi rotzooi weg

Zorg ervoor dat je je leven opruimt, en ja dat bedoelen we letterlijk. Doe spullen die je niet meer gebruikt of die voor rommel zorgen weg en poets je huis (of slaapkamer). Dit zorgt voor een schoon begin. Je kunt ook wat gedroogde witte salie branden als je dat wil. Dit kruid reinigt met zijn rook je ruimte van slechte energieën en maakt ruimte voor meer positieve energie. Wie wil dat nou niet?

2. Doelen voor je zien

De volgende stap is dat je na gaat denken over je doelen. Wat wil je bereiken tijdens deze maancyclus? Schrijf deze doelen vervolgens voor jezelf op en zie ze daarbij ook echt voor je. Denk aan je doelen alsof ze al zeker zijn. Dat noemen ze ook wel manifesteren. Zorg er wel voor dat je doelen haalbaar en duidelijk zijn. Dus niet: ik wil meer lezen, maar: ik wil deze maand minimaal 2 boeken lezen.

3. Mediteren kun je leren

Als je de vorige stappen hebt gedaan, is het tijd voor meditatie. Dat kan al simpelweg zijn dat je even op je bed gaat liggen met je ogen dicht in stilte en nadenkt over je doelen. Probeer te ontspannen en zorgen van de afgelopen maand los te laten. Focus je echt op het nieuwe begin en je doelen. Of snooze lekker even weg, daar ontspan je natuurlijk ook door.

Het enige wat je na deze stappen nog hoeft te doen, is je dit keer ook echt proberen te houden aan je doelen. De maan doet de rest. Zo ga je zeker je doelen halen tijdens deze maancyclus. Je kunt deze stappen dus elke nieuwe maan doorlopen met nieuwe doelen, maar zorg ook dat je oude doelen op tijd loslaat.

Meer weten over dit onderwerp? Probeer het boek Leven met de maan van Yasmin Boland eens. Binnen no-time ben je een maan-expert en komen al jouw dromen uit.

Meer over astrologie