Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 3 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Kun je wel wat hulp gebruiken? Deze edelstenen brengen meer positieve energie in jouw leven

Iedereen heeft weleens om een beetje hulp van bovenaf gevraagd in de hoop dat die ene leuke collega je zag staan of dat je die promotie op je werk kreeg. En of je er nu echt in gelooft of het totale onzin vindt, de juiste edelsteen kan misschien wel voor dat extra beetje geluk zorgen. En zeg nou zelf, positieve energie is – zeker in deze tijd – altijd welkom.

Wie wil er nou geen extra geluk in zijn leven?

De positieve energie van edelstenen

Oké het klinkt misschien allemaal een beetje hocuspocus, maar wat doen edelstenen precies? ‘’Alles bestaat uit energie. Onze omgeving, mensen, onze gedachtes, emoties, alles. Wij mensen hebben een soort energieveld om ons heen.’’ zegt Carmen Kleinsman van Insight Stones. Je hebt vast weleens gehoord van een aura, nou dat is je energieveld. Je aura bestaat weer uit zeven chakra’s die ervoor zorgen dat de energie goed verspreid is door je lichaam.

Als die energie om een bepaalde reden niet goed kan stromen, ontstaan er lichamelijke of mentale klachten. Maar no worries, het gebruiken van de juiste edelsteen kan je helpen om deze stroming weer op gang te krijgen en je probleem op te lossen. Dat noemen ze helen. Benieuwd welke edelsteen jou kan helpen bij jouw probleem? We gaan het je allemaal vertellen. Nou, laat dat helen maar beginnen.

1. Liefde: rozenkwarts

Klaar met single zijn? Of juist opzoek naar meer zelfliefde? Dan is de rozenkwarts een goede steen voor jou. Deze mooie roze liefdessteen zorgt er met zijn energie voor dat jij meer openstaat voor een date met dat leuke hardloopmaatje, of eindelijk durft af te spreken met die Tindermatch. Leg de steen op je nachtkastje zodat hij zijn werk kan doen als je slaapt. Die extra liefdesenergie is sowieso altijd welkom op de plek where the magic happens – als je begrijpt wat ik bedoel.

2. Keuzes maken: bergkristal

Staat je een moeilijke keuze te wachten? Probeer dan eens een bergkristal bij je te dragen. Deze zuiverende steen zorgt voor heldere gedachten en maakt je bewuster van je keuzes. Deze edelsteen is trouwens ook goed om je stress weg te nemen en je te helpen ontspannen. Hem ergens in je huis leggen als decoratie kan dus nooit kwaad.

3. Zenuwen: citrien

Moet je een presentatie geven op je werk en maakt dat je superzenuwachtig? Dan kan een citrien je helpen. Dit is een van de edelstenen die wordt aangeraden aan zenuwachtige mensen om ze te kalmeren. Ook kan het je helpen om je angst weg te nemen en je minder prikkelbaar te maken voor commentaar.

4. Menstruatiekrampen: maansteen

Heb je weleens last van heftige menstruatiepijn? Dan is een maansteen je beste vriend. Deze steen zorgt er namelijk voor dat jouw vrouwelijke organen in harmonie met elkaar samenwerken. Leg deze edelsteen op je buik als je krampen hebt en zijn energie zorgt ervoor dat ze als sneeuw voor de zon verdwijnen. Heb je vooral last van hoofdpijn? Lees in dit artikel wat je daartegen kan doen.

5. Een gebroken hart: calcedoon

Is je relatie voorbij en lukt het je maar niet om over je ex heen te komen? Daar kan een calcedoon je bij helpen. Deze blauwpaarse beauty brengt je emotionele rust en helpt je oude wonden te helen. Met deze steen ben je binnen no-time weer de oude. Wie weet helpt de rozenkwarts je dan wel bij het vinden van een nieuwe liefde.