Demi Rutten
Demi Rutten Love & Seks 3 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Lockdown love: 7 date-ideeën voor een romantische Valentijn thuis met je lief

Deze lockdown gaat helaas nog wel even duren en dat betekent dat we Valentijnsdag dit jaar thuis moeten vieren met onze lovers. Saai? Zeker niet. Met deze date ideeën heb je alsnog een romantische Valentijnsdag, gewoon vanuit je eigen huis.

Wij geven je 7 ideeën om er een lovely en spicy dag van te maken met je lief.

Lockdown date-ideeën

Natuurlijk kun je altijd een filmpje opzetten, lekkere hapjes op tafel er bij en jullie vermaken je wel samen. Maar zeg nou zelf, dat hebben we al veel te vaak gedaan de afgelopen maanden. Tijd dus voor wat meer creativiteit om je lief te laten zien hoeveel je van hem/haar houdt.

1. Houd een picknick in je woonkamer

Dit kun je natuurlijk ook buiten doen als het weer het toelaat, maar voor de koukleumen onder ons is dit een beter idee. Leg in je woonkamer (of slaapkamer) een groot kleed op de grond met kussentjes en maak wat kleine lunchgerechten voor jullie om te eten. Voeg eventueel kaarsjes, fairylights of wat voor decoratie je maar wil toe. Die romantische middag: check.

2. Ouderwetse spelletjesavond (zonder telefoons)

Dit is misschien iets wat we de afgelopen jaren minder deden, maar de ouderwetse spelletjesavond heeft een comeback gemaakt sinds de coronacrisis. En wie zegt dat dat niet net zo gezellig kan zijn met zijn tweeën?

Probeer bijvoorbeeld de spelletjes Beverbende of Codenames. Of waag je aan Monopoly, als je tenminste tegen vliegende spelborden kunt. Wil je het wat spannender maken? Speel het drankspel Blurry Nights. Eindig je het liefst samen in bed? Daar zorgt strippoker gegarandeerd voor. Opties genoeg dus. Enne, laat jullie telefoons deze avond lekker uit. Aandacht voor elkaar en het spel is het enige dat je nodig hebt.

3. Maak een 10 gangen diner

Nu denk je waarschijnlijk ‘wow wat veel gangen’, maar hear me out. Jij en je lief bedenken ieder vijf kleine gerechtjes (die jullie nog nooit op hebben) en wisselen elkaar af per ronde. Er is niks romantischer dan uren samen in de keuken staan en daarna genieten van al het lekkers dat jullie hebben gemaakt.

Je kunt dit natuurlijk net als tapas allemaal tegelijk op tafel zetten, of je eet het echt per ronde en kunt er de hele avond van genieten. Of geef een thema aan de avond, bijvoorbeeld Mexicaans of Italiaans en pas je gerechten daarop aan. Liefde gaat door de maag zeggen ze toch altijd?

4. At home Spa date

Ook zo toe aan een dagje ontspanning? Het liefst zouden we naar de Spa gaan, maar met thuis improviseren kom je al een heel eind. Een at home spa mag niet ontbreken in dit lijstje met date-ideeën. Doe samen met je lief een maskertje op, ga lekker uitgebreid in bad (of onder de douche) en geef elkaar massages. Zet een rustgevend muziekje aan op de achtergrond en maak een verse fruitsalade voor tussendoor. Of doe samen een yogales, die je gewoon via YouTube kunt volgen. Aan het eind van deze Spa date zijn jullie allebei weer helemaal zen.

5. Cocktailavond

Wie zegt dat ze alleen in de horeca van die lekkere drankjes kunnen maken? Zoek samen wat leuke cocktailrecepten uit of ontwikkel er zelf een met je lief. Zet een tropisch muziekje aan op de achtergrond en het is net of jullie op vakantie zijn. Dit is een van onze favoriete date-ideeën. Het wordt gegarandeerd een gezellige avond – zéker als jullie al een paar cocktails op hebben.

6. Thuisbioscoop

Wil je het toch houden bij samen een film of serie kijken? Upgrade dit dan door een eigen thuisbioscoop te bouwen. Wat je daarvoor nodig hebt: een wit laken en een beamer. Hang het witte laken strak tegen de muur en zorg dat de beamer er recht voor staat om de film af te spelen. Schuif de bank ervoor of leg een matras op de grond met kussens en dekens. Nachos en popcorn erbij en jullie date avond kan beginnen. Kijkinspiratie nodig? In dit artikel vind je de leukste films en series die nu op Netflix staan.

7. Spice it up in de slaapkamer

Valentijn draait natuurlijk om liefde, dus dit is het perfecte moment om samen met je lover uit te pakken in de slaapkamer. Verras hem/haar met een sexy lingeriesetje of probeer samen een nieuw standje of fantasie die al een tijdje op jullie lijstje staat. Niks is te gek in je eigen vertrouwde slaapkamer ( of andere plek in je huis natuurlijk) met je liefde, dus pak lekker uit – letterlijk. Wedden dat je lief dit ook een van de leukste date-ideeën gaat vinden? 😉

Meer artikelen om het heter te maken in de slaapkamer: