Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 9 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

4 x backdoor seksstandjes voor beginners zodat ook jij leert hoe je ervan kunt genieten

Sommigen beginnen al te huiveren bij het woord anale seks, anderen zijn nieuwsgierig of hebben zelfs al wat ervaring. Hoewel het de meeste vrouwen afschrikt, kan het juist hartstikke plezierig zijn – óók voor de vrouw. Ben jij benieuwd en zou je best wel eens wat willen proberen?

Het belangrijkste om te onthouden als je anale seks hebt, is dat je altijd voorzichtig moet zijn. Probeer het – zeker de eerste keer – met een paar vingers, gebruik glijmiddel en geef het duidelijk aan bij je partner wanneer het niet prettig voelt.

Fijne standjes voor de vrouw tijdens anale seks

Er zijn een aantal backdoor seksstandjes die, zeker voor de eerste keer anale seks, het meest geschikt zijn. Zo kun je het tempo laag houden en makkelijk terugtrekken als het niet lukt of pijn doet.

1. Missionaris

Een van de makkelijkste standjes om te doen als je voor de eerste keer anale seks gaat hebben is het missionaris standje. Hier is natuurlijk iedereen bekend mee. Je kunt exact op dezelfde manier liggen, als je je knieën tegen zijn middel aan klemt, kun hem ook wat makkelijker tegenhouden als hij wat te diep gaat. Ook kun je jezelf altijd makkelijk wat omhoog verplaatsen zodat hij minder diep in je gaat.

Het fijne van dit standje is dat je oogcontact kunt maken met je partner. Dit is veel intiemer dan wanneer jullie elkaar niet kunnen aankijken. Zeker als dit je eerste keer is, is dat wel erg prettig.

2. Lepelen

Ook lepelen is een prettige manier als je voor het eerst seks gaat hebben. Jullie liggen hierbij allebei op je zij, jij voor je partner. Bij dit standje kunnen jullie geen oogcontact maken maar liggen jullie wel dicht tegen elkaar aan wat erg vertrouwd kan voelen in zijn armen. Ook hier kun je je heupen makkelijk naar voren bewegen als hij te diep in je gaat. Onthoud: jij bent in charge.

3. Liggende doggy positie

Het fijne aan dit standje is dat het voor hem wat moeilijker is om heel diep in je te komen (tenzij je een kussen onder je heupen legt). Over het algemeen zit hij bij dit standje dus minder diep in je en is het daarom een prettig standje voor beginners.

Benieuwd naar meer? Oelala! Dit zijn 6 seksfantasieën die iedere man heeft

4. Lap Dance

Bij dit standje kun jij volledig de leiding nemen en daarmee bepalen wat wel of niet fijn voelt. Je partner gaat op de bedrand zitten, jij met je rug naar hem toe op hem. Plaats je handen op zijn bovenbenen zodat je zelf bepaald hoe diep je hem in je wilt voelen.