Emma Plasmans
Emma Plasmans Love & Seks 10 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Voor eens en voor altijd: dít is het beste tijdstip om seks te hebben

Vaak hebben we seks in de avond, nacht of ochtend. Eigenlijk is dit onbewust een beetje praktisch. ‘s Ochtends word je samen wakker, ‘s avonds ben je vrij en de hele nacht breng je ook samen door. De kans is daarom groot dat jij vaak op een van die momenten seks hebt met je lover.

Maar hey, dit kan ook anders…

Beste tijdstip om seks te hebben

Slaapexpert Dr. Paul Kelley van de Oxford University deed onderzoek en bekeek op welke tijdstip we nou het beste seks kunnen hebben volgens ons lichaam. Hij is jaren bezig geweest met het analyseren van onze innerlijke klok. Met deze uitkomsten heeft hij voor twintigers, dertigers en veertigers bepaald wat het beste moment is om seks te hebben. Wat denk jij wat het beste moment is?

Uitkomst

Uit het onderzoek blijkt dat twintigers het beste seks kunnen hebben om 15:00 uur. Op dit tijdstip hebben we een energiepiek en komen dan pas écht in de mood. Al weten we natuurlijk allemaal dat iedereen in zijn twenties niet veel moeite hoeft te doen om in de stemming te komen.

Ook heeft Dr. Paul Kelley onderzocht wat voor dertigers en veertigers het beste tijdstip is om seks te hebben. Voor dertigers is het 08:20 uur en voor veertigers is 22:20 uur het beste tijdstip. Handig om te weten als je een oudere vriend of vriendin hebt, of als je zelf deze leeftijden bereikt.

Opstaan en naar bed gaan

Uit ditzelfde onderzoek bleek dat 09:30 uur het beste tijdstip voor twintigers is om op te staan. Krijg je altijd commentaar van een dertiger? Dat is niet zo gek. Hun beste tijdstip om op te staan is 08:10 uur. Die van veertigers is overigens nog een stukje eerder, 07:50 uur.

En naar bed? Voor twintigers is dat 01:00 uur, voor dertigers 23:40 uur en voor veertigers 23:30 uur. Voila, je dagritme is uitgestippeld vanaf nu. Thank us later.

Lees ook: Krijg jij ook zin in seks als je een verhitte discussie met je partner hebt? Dat is juist volkomen normaal