Demi Rutten
Demi Rutten Beauty en Style 3 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Klaar met je coronakapsel? Dit zijn dé haartrends voor het voorjaar van 2021

Door de lockdown zijn de kappers gesloten en de meeste van ons lopen rond met gespleten haarpunten en tien centimeter uitgroei. Ben jij ook toe aan een fris kapsel? Zoek alvast een nieuwe coupe uit zodat jij de eerste bent die straks weer in die kappersstoel zit. Wij zetten dé haartrends van dit voorjaar voor je op een rijtje.

Met deze haartrends steel jij de show als het zonnetje straks weer schijnt.

De haartrends van voorjaar 2021

De pastelkleurtjes en regenboogkapsels die we in 2020 zagen zijn verleden tijd. In 2021 stappen we met zijn alle over op de naturel haarkleuren en kapsels die zacht en classy zijn. Letterlijk terug naar onze roots, met hier en daar een beetje retro.

1. De fluttery fringe

Door alle doe-het-zelfkappers die de lockdown heeft gecreëerd, zijn bangs weer helemaal in. Als beroemde tiktokkers het zelf kunnen, dan wij ook toch? Én al zijn we nu pro’s in zelf bangs knippen, wat is het fijn als we dat straks weer aan de kappers over kunnen laten.

Één van de haartrends van het voorjaar is de fluttery fringe. Deze variant van de bangs is softer, natuurlijker en langer waardoor ze je wimpers soms raakt. Én nog belangrijker, ze vraagt veel minder onderhoud.

Vrouw bruin haar pony (haartrends)
Unsplash

2. The Queens Gambit bob

Het einde van 2020 bracht ons ook The Queens Gambit. De serie kwam eind oktober op Netflix en werd meteen razend populair. Hiermee steeg niet alleen de populariteit van schaken, ook de sixties inspired bob van hoofdrolspeelster Anna Taylor-Joy viel in de smaak. Dit is een haartrend die we veel terug gaan zien dit voorjaar. Durf jij het aan?

3. Au naturel

We mogen dit voorjaar onze natuurlijke lokken weer laten zien. Na al het ‘thuiskapper spelen’ en de potjes verf van de drogist is je haar vast toe aan een beetje rust. Omarm je natuurlijke kleur en laat de kapper er wat subtiele highlights in zetten. Heb je krullend haar? Ook die omarmen we dit voorjaar massaal. Gooi je oude shampoo weg en stap over op speciale haarproducten voor krullen. Wedden dat ze binnen no time weer gezond en bouncy zijn?

Vrouw krullen naturel haar
Unsplash

4.Het matje

Oké hear us out. Bij een matje denk je waarschijnlijk eerder aan de New Kids films dan aan je nieuwe kapsel. Maar als 2020 ons iets heeft geleerd, is het dat zelfs de mullet enorm sexy kan zijn. Miley Cyrus blies deze haartrend nieuw leven in begin vorig jaar, en nu lopen Maisie Williams en zelfs Rihanna ermee rond. Zegt genoeg toch?

Meer haarinspiratie en tips & tricks