Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 16 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Is koffie goed voor je haargroei? Een expert geeft antwoord

Koffie, is één van de belangrijkste dingen in het leven van een twentysomething vrouw. Je komt er simpelweg niet zonder je bed mee uit. Maar misschien is het ook wel goed voor iets heel anders. Spoiler alert: koffie is waarschijnlijk een heel goed middel voor je haargroei. Wij vertellen je precies waarom.

Opgelet.

Koffie voor haargroei

Het grootste voordeel van koffie is dat er cafeïne in zit. En wat blijkt nu, cafeïne is heel goed voor de simulatie van de bloedtoevoer naar je hoofd. Dat is nu juist cruciaal voor haargroei. Want bloed zorgt ervoor dat je haarwortels zuurstof krijgen. Waardoor die gezond blijven en goed blijven groeien.

Een goede reden om een shampoo met cafeïne uit te proberen.

Daarnaast stimuleert cafeïne je haar ook om te blijven groeien. Het zorgt er dus voor dat je haar gezond blijft, maar ook dat het groei.

Let wel op

Je zult niet meteen verschil zien. De producten hebben ongeveer drie maanden nodig om écht te gaan werken. Gooi je flesje shampoo dus niet meteen na twee weken proberen weg, maar houd nog een tijdje vol. Dat zal je echt resultaat gaan zien. Wie mooi moet zijn, moet even volhouden – ons nieuwe motto voor dit nieuwe product.

Dit zijn producten die je zou kunnen proberen

Je kan bijvoorbeeld deze, Hask Biotin Boost Thickening Shampoo gebruiken. Deze zal je naast de natuurlijke inname helpen met je haargroei.

Of deze, The Inkey List Caffeine Stimulating Scalp Treatment. Deze gebruik je niet alleen onder de douche – maar je kunt hem ook als leave-in conditioner gebruiken. Om in de nacht het goedje heel goed in te laten werken. Zo zal je haargroei sneller gestimuleerd worden.

Als je even iets heel anders wilt proberen, kan je deze SCALP STIMULATING BOOSTER – Haarverzorging, dit is een haarserum. Dit werkt heel goed en efficiënt. Waarschijnlijk zou deze sneller werken dan een shampoo voor je haargroei.

Lees ook: 8x de beste leave-in conditioners voor elk haartype