Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 17 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Mascara op je onderwimpers? Met deze tips van MUA doe je dat als een pro

Mascaraliefhebbers kennen twee kampen: kamp boven- en onderwimpers en kamp alleen bovenwimpers. Hoewel dat tweede kamp misschien denkt dat mascara op je onderwimpers een no-go is, is niets minder waar. Het is natuurlijk helemaal aan jou voor welke look je gaat. Met deze tips van MUA kan je in ieder geval niet de mist in gaan.

En het is nog makkelijk ook (om er niet uit te zien als een panda).

Mascara op je onderwimpers

Het is een van de grooste “discussies” ooit in de beautywereld: hoort mascara nou alleen op je bovenwimpers of kan je voor de full look gaan? Dat het kán, is een ding dat zeker is. Maar waar de ene expert beweert dat het je ogen groter doen laten lijken, zegt de andere expert dat mascara op je onderwimpers juist zal lijken alsof je donkere kringen hebt.

Tijd om het uit te proberen, zouden we zeggen. En met déze tips van MUA kan je met mascara op je onderwimpers niet misgaan.

1. Dippen is een no-go

Nadat je je bovenwimpers hebt voorzien van mascara kan je direct door naar je onderwimpers. Je moet niet re-dippen, want dan gaat het klonten. Hoe vaker je je onderwimpers ‘borstelt’ en dus meerdere lagen aanbrengt, hoe dramatischer het wordt.

2. Gebruik na het aanbrengen concealer

Hoewel je zou denken dat je concealer aanbrengt vóór je mascara op je onderwimpers doet, kan je volgens MUA dat beter doen na die tijd. Helemaal als je mascara op je onderwimpers wilt doen. Het werkt dan als een soort gum en zal zorgen dat er geen schaduw ontstaat (wat gaat lijken op donkere kringen).

3. Hou een tissue onder je wimpers

Een andere manier om een schaduw tegen te gaan (door bijvoorbeeld uitgelopen mascara), is door een tissue onder je wimpers te houden. Het werkt natuurlijk simpel: door een tissue onder je onderwimpers te houden, raakt het borsteltje met mascara je huid never.

4. Kijk goed naar het mascaraborsteltje

We weten allemaal hoe verschillend een mascaraborsteltje kan zijn. Voordat je mascara op je onderwimpers aanbrengt, is het belangrijk om te kijken naar welke look je wil creëren. Voor bijvoorbeeld poppenogen is het een borsteltje nodig die je wimperharen van elkaar scheidt.

NEED: Déze mascara van Maybelline gaat viral op TikTok omdat-ie fantastisch is