Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Seks 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

4 niet zo leuke, maar wel eerlijke redenen waarom je crush óók met anderen praat

Denk je eindelijk dat het de goede kant opgaat met je date, merk je dat hij of zij ook nog steeds met anderen praat. En niet over koetjes en kalfjes. Da’s nooit leuk, helemaal niet als jij wel toe bent aan een volgende stap.

Waarom gebeurt dat toch? Dit zijn 4 niet zo leuke, maar wel eerlijke redenen waarom je crush ook nog met anderen praat.

Je crush praat met anderen, what to do?

Als je nog niet hebt gepraat over “exclusiviteit”, kan het heel vervelend zijn om erachter te komen dat je crush ook nog met anderen praat. Helemaal als dat op dezelfde manier is als hij of zij met jou praat.

Je gaat enorm twijfelen, jij dacht dat jullie al bijna een serieuze relatie hadden en dan gebeurt dit. Waarom praat hij of zij nog steeds met anderen, terwijl het met jou al serieus wordt? Dit kunnen de redenen zijn:

1. Neemt de relatie voor lief

Door met anderen op een flirterige manier te praten, zet je crush niet alleen zijn relatie (hoe serieus dat ook mag zijn) met jou op het spel. Hij/zij laat ook zien dat het als vanzelfsprekend voelt, en dat het eigenlijk voor lief wordt genomen.

2. De waarde van jullie relatie

Als iemand écht gek op je is en net zo serieus is met jou, als andersom, zal diegene dat niet zomaar op het spel zetten. Het feit dat er nog steeds met anderen wordt geflirt is een teken van weinig respect naar jou én naar jullie relatie.

3. Is het gras groener aan de overkant?

Hoewel dit het absoluut niet goed praat, kan praten met anderen ook zijn om te kijken of het gras groener is aan de overkant. Als er weinig uitdaging is of het gaat allemaal iets te soepel, kan dat een reden zijn om de spanning ergens anders te zoeken.

4. Hij/zij denkt dat-ie ermee wegkomt

Dat je crush nog met anderen praat, is nooit jouw fout. Al werkt het niet mee als je hem of haar eerder hebt betrapt, en er vervolgens niks tegen deed. Dat zal het gevoel geven dat-ie ermee wegkomt, en dat signaal wil je natuurlijk niet geven.

De key is om te praten. Laat weten wat je voelt als je merkt dat hij net zo flirterig tegen anderen praat. Wellicht kom je dan achter de echte oorzaak, en weet je ook wat de oplossing kan zijn.

Ook interessant: dit worden de 5 grootste trends op het gebied van daten in 2021