Demi Rutten
Demi Rutten Life 10 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Wil je weten: zo houd je je vingertatoeages mooi in de winter

We zien ze steeds vaker en willen ze zelf oh zo graag: vingertattoos. De puntjes boven op je vingers of kleine woordjes aan de zijkant, we love it. Het nadeel is natuurlijk wel dat vingertatoeages sneller vervagen, en zeker in deze kou. Wij geven je tips hoe je je vinger kunstwerkjes zo goed mogelijk kunt verzorgen deze winter.

Eén tip: ga smeren, smeren en smeren.

Hoe verzorg je vingertatoeages

Het scheelt natuurlijk dat we nu een stuk minder buiten komen, maar al dat extra handen wassen kan je tatoeages ook beschadigen. Daarom is het extra belangrijk om zuinig te zijn op die mooie tekeningen op je vingers. Hoe beter jij ze verzorgt, hoe minder snel ze vervagen. Scheelt je ook weer een tripje naar de tatoeëerder straks voor het bijwerken. 😉

Smeren

Je handen goed insmeren met handcrème is een van de belangrijkste dingen voor het verzorgen van je vingertatoeages. Als je je handen soepel en gehydrateerd houdt, zullen ze minder snel uitdrogen en barsten. Een uitgedroogde of beschadigde huid op je handen herstelt zich door een dikkere huidlaag te creëren. Zo vervaagt de tekening van je tattoo en dat is natuurlijk zonde! Gebruik het liefst een handcrème zonder parfum of alcohol, Die ingrediënten vindt je getatoeëerde huid niet zo fijn.

SPF

Naast gewone handcrème, is het smeren met SPF ook heel belangrijk. De zon is een grote vijand van vingertatoeages, en je handen zien de zon het hele jaar door. Smeer daarom je handen altijd in met een SPF, ook als je (bijna) niet naar buiten gaat. Zo went je huid aan de SPF en beschermt je mooie tatoeage nog beter tegen de zon.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een handcrème met SPF te gebruiken, dan sla je twee vliegen in één klap. 😉

Meer over tattoos